Ποια τα δεδομένα μετά την χειρουργική επέμβαση στον Πρόεδρο (vid)

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, το απόγευμα του Σαββάτου (29/6).

Το χειρουργείο διήρκησε γύρω στη μια ώρα και τριάντα λεπτά. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποβλήθηκε σε μερική αρθροπλαστική ισχίου και σύμφωνα με πληροφορίες θα παραμείνει για ανάρρωση εντός της ιδιωτικής κλινικής στην Λεμεσό, τουλάχιστον 2 – 3 ημέρες. Ο ίδιος, έχει πλέον τις αισθήσεις του μετά

από την νάρκωση και βρίσκεται μαζί με τους οικείους τους εντός του δωματίου του στην κλινική.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, τραυματίστηκε στο πόδι το πρωί του Σαββάτου (29/6) αφού έπεσε από σκαλί έξω από πολυκατάστημα στη Λεμεσό και υπέστη υποκεφαλικό κάταγμα δεξιού.

Ακολούθως, μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική στην Λεμεσό όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις για να κριθεί αναγκαία στη συνέχεια η υποβολή του σε χειρουργική επέμβαση.

Πέραν της οικογένειας του Προέδρου Αναστασιάδη και του Υπουργού Υγείας, στο Νοσοκομείο Mediterranean έσπευσαν, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Σαββίδης, ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης,  ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, ο Διευθυντής του γραφείου του Προέδρου Πέτρος Δημητρίου, ο Διευθυντής του γραφείου Τύπου του Προέδρου, Βίκτωρας Παπαδόπουλος και η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη.

Υπουργός Υγείας: Θα χρειαστεί τρεις βδομάδες

Μιλώντας μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης, που πραγματοποιήθηκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο στην Λεμεσό, ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «υποβλήθηκε σε εγχείρηση στις 3.50 μ.μ. σήμερα, η οποία ολοκληρώθηκε γύρω στις 5.30 μ.μ.».

Συνεχίζοντας, ο κ. Ιωάννου ανέφερε ότι «σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε από τον θεράποντα ιατρό, αναμένεται σε τρεις περίπου βδομάδες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να επανέλθει κανονικά στα καθήκοντά του».

Σύμφωνα με τον θεράποντα ιατρό του δρα Ανδρέα Παναγιώτου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υποβλήθηκε σε ημιαρθροπλαστική της δεξιάς κατ’ ισχύος αρθρώσεως. «Η εγχείρηση ολοκληρώθηκε χωρίς καμία επιπλοκή. Ο Πρόεδρος βρίσκεται στο δωμάτιό του και αναμένεται αύριο να κινητοποιηθεί, ενώ σε 2-3 βδομάδες θα επιστρέψει στα καθήκοντά του. Για τις επόμενες 48 ώρες δεν θα δέχεται επισκέψεις», σημείωσε ο δρ Παναγιώτου.

Ο Τουσκ θα εκπροσωπήσει την Κ.Δ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης θα εκπροσωπηθεί στην ειδική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα γίνει αύριο στις Βρυξέλλες από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Ντόναλντ Τουσκ, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο ιδιωτικό νοσοκομείο στη Λεμεσό, όπου νοσηλεύεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά το ατύχημα που είχε σήμερα κατά το οποίο υπέστη υποκεφαλικό κάταγμα μηρού, ο κ. Προδρόμου, ερωτηθείς ποιος θα εκπροσωπήσει την Κυπριακή Δημοκρατία κατά την αυριανή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, όπου επρόκειτο να μεταβεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είπε ότι «στην αυριανή Σύνοδο στην οποία αντικείμενο είναι οι διαβουλεύσεις και ενδεχομένως και οι αποφάσεις για τη συγκρότηση των θεσμικών οργάνων και των προεδριών της ΕΕ, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα εκπροσωπήσει, μετά από συνεννοήσεις που έχουν γίνει από τον Υπουργό Εξωτερικών, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Ντόναλντ Τουσκ».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι η Σύνοδος είναι κρίσιμη, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «βεβαίως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε σκοπό και να συμμετάσχει ενεργά και ενδεχομένως να παίξει ρόλο στις διαβουλεύσεις και τις αποφάσεις που θα ληφθούν και γνωρίζουμε όλοι ότι εκτός του ζητήματος που απασχολεί την ΕΕ με τη συγκρότηση των θεσμικών οργάνων, αυτές τις μέρες υπάρχει και το κυπριακού ενδιαφέροντος θέμα.

Θα πρέπει, όμως, να γνωρίζουμε όλοι ότι η Κυβέρνηση κάνει τα ανάλογα διαβήματα και παρά το γεγονός ότι ο Πρόεδρος δεν θα βρεθεί στις Βρυξέλλες, από τη διπλωματική Υπηρεσία, από τον Υπουργό Εξωτερικών, από τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία μας θα γίνουν οι επαφές που αυτές τις μέρες επιβάλλονται σε σχέση με τις αποφάσεις που έχει πάρει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ειδικά για τις παραβιάσεις που κάνει η Τουρκία στην ΑΟΖ της Κύπρου».

Ερωτηθείς αν ο κ. Τουσκ θα προβεί εκ μέρους του Προέδρου σε  αναφορές για το θέμα της ΑΟΖ, ο κ. Προδρόμου είπε ότι «η αυριανή δεν είναι μια Τακτική Σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, είναι μια συνεδρίαση που έχει ως αντικείμενο να ληφθούν κάποιες αποφάσεις ενόψει της έναρξης λειτουργίας του Ευρωκοινοβουλίου και της απαραίτητης επιλογής και Προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου που σχετίζεται με τις υπόλοιπες προεδρίες.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα είχε κάποιες επαφές στο περιθώριο της Συνόδου. Δεν είναι στην ημερήσια διάταξη άλλα θέματα και για αυτό λέμε ότι οι διαβουλεύσεις, οι διπλωματικές παραστάσεις ούτως ή άλλως γίνονται».

Τηλεφώνημα από Ακιντζί

Εξάλλου τηλεφώνημα από τον Τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Μουσταφά Ακκιντζί δέχθηκε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, για να πληροφορηθεί για την κατάσταση της υγείας του και για να του ευχηθεί ταχεία ανάρρωση. Κατά τη συνομιλία τους ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο κ. Ακκιντζί συμφώνησαν όπως μετά την ανάρρωση του Προέδρου διαβουλευθούν για τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό.

Ευχές από κόμματα και αρχηγούς

Την ίδια ώρα με το άκουσμα της είδησης τραυματισμού του Προέδρου της Δημοκρατίας, σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος μέσω αναρτήσεων στα κοινωνικά δίκτυα αλλά και μέσω ανακοινώσεων και δηλώσεων εξέφρασε τις ευχές του για γρήγορη ανάρρωση.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου έγραψε στο twitter: "Πρόεδρε μου , καλή και γρήγορη ανάρρωση. Γερός και δυνατός το συντομότερο".


Πρόεδρε μου @AnastasiadesCY, καλή και γρήγορη ανάρρωση. Γερός και δυνατός το συντομότερο.

— Averof Neofytou (@AverofCY) June 29, 2019 Ενώ στη συνέχεια ο ΔΗΣΥ εξέδωσε ανακοίνωση λέγοντας: "Ο Δημοκρατικός Συναγερμός εύχεται ολόψυχα καλή ανάρρωση και περαστικά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και να επιστρέψει σύντομα πιο δυνατός στα καθήκοντά του".

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού έγραψε αρχικά στο twitter, "Ευχές για Γρήγορη Ανάρρωση στον κ. Αναστασιάδη".

Ευχές για Γρήγορη Ανάρρωση στον κ. @AnastasiadesCY

Andros Kyprianou (@GenSecAKEL) June 29, 2019

Στη συνέχεια σε δηλώσεις στις οποίες προέβη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, ανέφερε ότι «ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο Πρόεδρος δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με τον Γενικό Γραμματέα γιατί θα εισερχόταν στο χειρουργείο. Ευχόμαστε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ταχεία ανάρρωση».

Με την σειρά του ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος έγραψε σε ανάρτηση του στο twitter: "Εύχομαι στον Πρόεδρο  Αναστασιάδη περαστικά και γρήγορη ανάρρωση από τον τραυματισμό του στο πόδι".

Εύχομαι στον Πρόεδρο @AnastasiadesCY περαστικά και γρήγορη ανάρρωση από τον τραυματισμό του στο πόδι.

— Νικόλας Παπαδόπουλος (@NicholasPapadop) June 29, 2019

  

"Ο Πρόεδρος, κ. Νικόλας Παπαδόπουλος, τα στελέχη και τα μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος εύχονται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη, περαστικά και γρήγορη ανάρρωση από τον σημερινό τραυματισμό του στο πόδι, καθώς και επάνοδο στα καθήκοντά του το συντομότερο δυνατό", ανέφερε στη συνέχεια σε σχετική ανακοίνωση το ΔΗΚΟ.  

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ολοκληρώθηκε, Πρόεδρο –,oloklirothike, proedro –