Ολοκληρώθηκαν οι τεχνικές μελέτες ηλεκτρικής διασύνδεσης Τουρκίας-κατεχομένων

To έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης που στοχεύει να παρέχει ενέργεια στα κατεχόμενα από την Τουρκία έχει αποκτήσει δυναμική.

Σύμφωνα με δημοσίευματα, ο λεγόμενος  «Υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας» του ψευδοκράτους  της Olgun Amcaoğlu εξέδωσε δήλωση σχετικά με την Κοινή Ενεργειακή Ομάδα Εργασίας που δημιουργήθηκε σε συνεργασία Τουρκίας-κατεχομένων, αναφέροντας ότι οι μελέτες για το έργο που ξεκίνησε πριν από 6 χρόνια έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί.

Ο Amcaoglu είπε:

«Η υποθαλάσσια σύνδεση ηλεκτρικής ενέργειας με την Τουρκία θα αυξήσει σημαντικά την ποιότητα ηλεκτρικής ενέργειας στο δίκτυο

της ‘’Βόρειας Κύπρου’’. Η σύνδεση θα ωφελήσει το σύστημα όσον αφορά την υγεία των συχνοτήτων, την ασφάλεια του εφοδιασμού και πολλές άλλες τεχνικές πτυχές. Εν τω μεταξύ, θα μεγιστοποιήσει την ποσότητα ανανεώσιμης ενέργειας που θα προστεθεί στο σύστημα».

Ο Amcaoğlu δήλωσε ότι σημειώνονται συχνές διακοπές ρεύματος στο ηλεκτρικό δίκτυο της χώρας και σημείωσε ότι θα δοθεί μεγάλη συνεισφορά μετά τη σύνδεση του καλωδίου το ψευδοκράτος.

Ο Amcaoğlu δήλωσε ότι το κόστος του συστήματος διασύνδεσης θα καθοριστεί το αργότερο εντός ενός έτους και ότι σύντομα θα υπογραφούν συμφωνίες αδειοδότησης μεταξύ «των δύο χωρών». Ο Amcaoğlu είπε ότι το έργο θα έχει μήκος περίπου 85 χιλιομέτρων.

Keywords
Τυχαία Θέματα