Ολοκληρώθηκαν οι επαφές του Προέδρου της Βουλής στο Λονδίνο

Ικανοποιημένος από τις επαφές που είχε στο Λονδίνο αυτό το τριήμερο δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρης Συλλούρης.

Το επίσημο πρόγραμμά του ολοκληρώθηκε με συνάντηση που είχε με τον Λόρδο Δήμαρχο του Σίτυ του Λονδίνου Τσαρλς Μπόουμαν στο Mansion House.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από το πώς μπορεί να ενισχυθεί η συνεργασία της Κύπρου και των

επιχειρήσεων του χρηματοοικονομικού και άλλων τομέων που εδρεύουν στο Σίτυ, την οικονομική καρδιά του Λονδίνου.

Ο κ. Συλλούρης επισήμανε ότι ιδίως μετά από την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση η Κύπρος μπορεί να προσφέρει ευκαιρίες δραστηριοποίησης των εταιρειών αυτών, όχι ως ανταγωνίστρια αλλά ως συνεργάτης του Ηνωμένου Βασιλείου.

Προβαίνοντας μετά το πέρας και της τελευταίας συνάντησης σε μία συνολική αποτίμηση των επαφών του, ο κ. Συλλούρης δήλωσε: «Ο σχεδιασμός και ο προγραμματισμός της επίσκεψης στη βάση των διμερών σχέσεων, της ανανέωσης της προσπάθειας για την Κοινοπολιτεία και των σχέσεων του Ηνωμένου Βασιλείου με την ΕΕ σε σχέση και με το Brexit, θεωρώ ότι έφερε παρά πολύ καλά αποτελέσματα και σε πολιτικό επίπεδο για τις διμερείς σχέσεις, όμως και σε πρακτικό επίπεδο.

«Η τελευταία μας συνάντηση έγινε στο Σίτυ, όπου έχω προσκληθεί και θα προσπαθήσω να πείσω και από την Κύπρο επιχειρηματίες να έρθουν στις 16 με 18 Απριλίου όταν θα γίνει το συνέδριο των επιχειρηματιών της Κοινοπολιτείας. Αλλά και οι χθεσινές συναντήσεις με τους επενδυτές της Κοινοπολιτείας θεωρώ ότι μπορούν να φέρουν πολύ πρακτικά αποτελέσματα οφέλους της Κύπρου από το Brexit, όχι στη βάση του ανταγωνισμού αλλά στη βάση των συνεργιών και της συνεργασίας.

«Στο Κυπριακό έχουμε περάσει τη θέση μας ότι δεν μπορεί να υπάρξει λύση με ξένα στρατεύματα και εγγυήσεις και έχω ζητήσει να υπάρξει υποστήριξη από τη Μεγάλη Βρετανία προς αυτή την κατεύθυνση και φυσικά στο θέμα των σχέσεων του Ηνωμένου Βασιλείου με την ΕΕ έχουμε νομίζω εξηγήσει το ρόλο που μπορεί η Κύπρος να έχει ως μία από τις δύο μόνο χώρες της Κοινοπολιτείας που θα μένουν στην ΕΕ και θα είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με την Κοινοπολιτεία γενικότερα και με το Ηνωμένο Βασίλειο».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα