Αντιπαράθεση επιτελείων για τη συνέντευξη ΠτΔ

Αντιπαράθεση των επιτελείων ξέσπασε στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι», με αφορμή τη συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΙΓΜΑ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Καλεσμένοι στο στούντιο ήταν ο Εκπρόσωπος Τύπου του επιτελείου Λιλλήκα Κωνσταντίνος Ζένιος, η Ειρήνη Χαραλαμπίδου εκ μέρους του κ. Μαλά, η Άννα Προκοπίου εκπροσωπώντας τον Νικόλα Παπαδόπουλο

και η Εκπρόσωπος Τύπου του Νίκου Αναστασιάδη Αννίτα Δημητρίου.

Ο κ. Ζένιος σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι μέσα από τη συνέντευξή του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσπάθησε να παρουσιάσει μια αγγελικά πλασμένη εικόνα.

Σε σχέση με το Κυπριακό, ο εκπρόσωπος του επιτελείου Λιλλήκα τόνισε ότι ο Πρόεδρος φέρεται να εναποθέτει τις ελπίδες του για λύση στο Κυπριακό στην καλή θέληση της Τουρκίας.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «πάμε είτε σε μη λύση ή σε λύση τουρκικών συμφερόντων».

Η κυρία Χαραλαμπίδου, από την πλευρά της, εστίασε την κριτική της στην αναξιοπιστία και την ανακολουθία που διακρίνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η ίδια υπενθύμισε τη στάση του Πρόεδρου στο κούρεμα, αλλά και την αποκάλυψη στην οποία προέβη τότε ο κ. Σόιμπλε, κατά την οποία, σύμφωνα με την κυρία Χαραλαμπίδου, ο Γερμανός υπουργός οικονομικών έδωσε τα εύσημα στον κ. Αναστασιάδη για την πρόταση του στο Eurogroup.

«Ο πολιτικός κρίνεται από τη συνέπεια των πράξεων του και όχι από τις κουβέντες που λέει πριν τις εκλογές», σημείωσε η κα Χαραλαμπίδου.

Από την επίθεση που εξαπέλυσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν έλειψαν οι αναφορές για τις συγκρούσεις του κ. Αναστασιάδη με τον Γενικό Εισαγγελέα και τον Γενικό Ελεγκτή.

Με τη σειρά της, η Εκπρόσωπος Τύπου του κ. Παπαδόπουλου δήλωσε ότι ο κ. Αναστασιάδης έχει διάσταση με την πραγματικότητα, τονίζοντας ιδιαίτερα τα θέματα ηθικής και δεοντολογίας που διέπουν την κυβέρνηση.

Η κα Κουκκίδου αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε χαρακτηρισμούς, όπως υποστήριξε, που χρησιμοποίησαν μέλη της κυβέρνησης κατά του Νικόλα Παπαδόπουλου και όχι μόνο, τονίζοντας πως αν χρησιμοποιούσε η ίδια αυτό το λεκτικό, δεν θα ήταν σήμερα στη θέση της.

Από την πλευρά της η Αννίτα Δημητρίου, υπεραμύνθηκε των όσων καταλόγισαν τα άλλα επιτελεία στον Νίκο Αναστασιάδη και την κυβέρνηση, προκαλώντας τους να αντιπαραβάλουν τις ανακοινώσεις και τα Δελτία Τύπου που εκδίδονται.

«Οι πολίτες θα κρίνουν την κυβέρνηση για τα έργα της. Δεν έχει γίνει τίποτα για την κυρία Κουκκίδου;», αναρωτήθηκε η κα Δημητρίου.

Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, η εκπρόσωπος του Νίκου Αναστασιάδη κάλεσε τα επιτελεία να ξεκαθαρίσουν αν αποδέχονται ξεκάθαρα τις παραμέτρους λύσης του ΟΗΕ και τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία.

Σε ό,τι αφορά τα περί ηθικής και δεοντολογίας, η ίδια διερωτήθηκε: «όταν αποκαλούμε τον Πρόεδρο ψεύτη, αναξιόπιστο και ανέκδοτο, είναι ηθικό;».

Για να ακολουθήσει στη συνέχεια νέος κύκλος αντιπαραθέσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα