Ολάντ: Η Ελλάδα δεν εξευτελίστηκε

Τους ισχυρισμούς ότι η Ελλάδα έχει εξευτελιστεί από τη σκληρή συμφωνία διάσωσης της, απέρριψε ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ τονίζοντας παράλληλα ότι το Παρίσι θα κάνει προτάσεις για ενίσχυση της οικονομικής διακυβέρνησης της Ευρώπης.

"Δεν μπορώ να δεχτώ ότι οι άνθρωποι εξευτελίζονται... Ο εξευτελισμός θα είχε οδηγήσει (την Ελλάδα) εκτός Ευρωζώνης”, ανέφερε σε τηλεοπτική συνέντευξη για την εθνική μέρα της Γαλλίας.

Πρόσθεσε

ότι η Γαλλία θα κάνει προτάσεις για ενίσχυση της οικονομικής διακυβέρνησης στην Ευρώπη, μετά την κρίση που έκανε πάρα πολλούς να ανησυχήσουν ότι η Ελλάδα θα αναγκαστεί να βγει από την Ευρωζώνη.

Είπε ακόμη ότι η Ευρώπη έχει ήδη δημιουργήσει μια τραπεζική ένωση, που προστατεύει από την επιβάρυνση τους φορολογουμένους με την καταβολή δημόσιων πόρων στην περίπτωση χρεοκοπίας μιας τράπεζας, ενώ η “δημοσιονομική πειθαρχία” έχει αυξηθεί.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να προχωρήσουν περαιτέρω και Γαλλία και Γερμανία θα πρέπει να καταρτίσουν προτάσεις για βελτίωση της οικονομικής διακυβέρνησης.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα