Όλα όσα θα διαβάσετε στον Τύπο της Τρίτης

Το επικείμενο κλείσιμο της συμφωνίας για τη διάθεση του καλού τμήματος της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας στην Ελληνική Τράπεζα, οι εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων οι έρευνες για την μη παρουσίαση εκπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας σε δίκη για την κατοχύρωση του χαλλουμιού στο Λονδίνο, και η διαφαινόμενη κρίση στην ΕΕ για το μεταναστευτικό λόγω της στάσης

της ιταλικής Κυβέρνησης, είναι τα κύρια θέματα που προβάλλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ή λύση ή κρίση!», γράφει πως ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Ελλάδα όσον αφορά την διαπραγμάτευση για την ονομασία των Σκοπίων. Προσθέτει πως μετά το τηλεφώνημα Τσίπρα και Ζάεφ, οι πληροφορίες που μεταδίδονται από την Αθήνα είναι αντικρουόμενες, με άλλες να μιλούν για λύση στο καυτό πρόβλημα και άλλες να αναφέρουν ότι η χώρα οδηγείται σε πολιτική κρίση. Αλλού γράφει ότι το νομικό αλαλούμ για το ποιός δικαστής θα πρέπει να επιδικάσει τις αποζημιώσεις στους ενάγοντες στην υπόθεση του εργοστασίου Άστρασολ καλείται να ξεκαθαρίσει το Ανώτατο Δικαστήριο. Σε άλλο θέμα γράφει πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε ότι από την Τουρκία κυρίως εξαρτάται αν θα έχουμε απεσταλμένο του ΓΓ του ΟΗΕ.

Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο "Έκλεισε χθες το deal για τον Συνεργατισμό», γράφει, στο κύριο του θέμα, ότι κρίσιμη για την ολοκλήρωση της συναλλαγής μεταξύ Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζα καις Ελληνικής Τράπεζας ήταν η χθεσινή ημέρα, με ενδείξεις για θετικό κλείσιμο εντός των επόμενων ωρών. Αλλού αναφέρεται στο κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει ο Πολ Μάναφορτ, επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, όπου παρουσιάζονται 12 κυπριακές εταιρείες συμφερόντων Μάναφορτ μέσω των οποίων μεταφέρθηκαν στις ΗΠΑ είτε ως πληρωμές, είτε ως δάνεια $30 εκατομμύρια. Αλλού γράφει ότι από την ερχόμενη Δευτέρα οι καρκινοπαθείς από τις επαρχίες Πάφου και Λεμεσού θα μπορούν και επίσημα να μεταβαίνουν στο Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο για ολοκληρωμένες υπηρεσίες ακτινοθεραπείας.

«Ο Φιλελεύθερος» στεγάζει το κύριο του θέμα υπό τον τίτλο «Αναβρασμός ενόψει του deal» και γράφει ότι στα κάρβουνα κάθονται υπάλληλοι αλλά και πελάτες της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, ενόψει της εξαγγελίας συμφωνίας εξαγοράς του καλού Συνεργατισμού από την Ελληνική Τράπεζα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Λιμενική Αστυνομία Αμμοχώστου προσπαθεί να προειδοποιήσει ξένους και ντόπιους για τον τεράστιο κίνδυνο που κρύβουν οι βουτιές από ψηλά βράχια, καθώς μια ισραηλινή που βούτηξε από ύψος 35-40 μέτρων στο Κάβο Γκρέκο κινδύνευσε να πνιγεί όταν χτύπησε στα βράχια στο βυθό. Γράφει αλλού πως η Βουλή προχωρεί αύριο εκτός απροόπτου στην κατά πλειοψηφία ψήφιση νομοθετικής ρύθμισης για την 56η έδρα, ενώ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα ζητήσει γνωμάτευση από τον Γενικό Εισαγγελέα για την συνταγματικότητα της πρότασης.

Η "Χαραυγή" υπό τον τίτλο «Δύο έρευνες για την γκάφα με το χαλλούμι» γράφει, στο κύριο της θέμα, ότι ψάχνουν το λάθος στο Υπουργείο Εμπορίου για το ποιός ευθύνεται για τη μη εκπροσώπηση του υπουργείου στη δίκη στο Λονδίνο όπου κρίνεται η πιστοποίηση του κυπριακού χαλλουμιού και προσθέτει πως ο Γενικός Εισαγγελέας ζήτησε με επιστολή του εξηγήσεις από τον αρμόδιο Υπουργό. Αλλού γράφει ότι στην Τουρκία εξ' ολοκλήρου φορτώνει την αδράνειά του στο Κυπριακό ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε παραιτήσεις, δυσαρέσκεια και εσωκομματικές αντιδράσεις για τα αποτελέσματα της παγκύπριας εκλογικής συνέλευσης στο ΔΗΚΟ.

Η αγγλόγλωσση "Cyprus Mail", στο κύριο της θέμα, με τίτλο «H Ιταλία ανοίγει ρήγμα στην ΕΕ για τη μετανάστευση», γράφει στο κύριο της θέμα πως η Ισπανία προσφέρθηκε χθες να δεχθεί το πλοίο Ακουάριους, που παρέμενε στη Μεσόγειο με 629 μετανάστες, με την Ιταλία, η οποία βρισκόταν σε αντιπαράθεση με τη Μάλτα για το ποιος θα δεχθεί τους μετανάστες που είχαν διασωθεί έξω από τις ακτές της Λιβύης, να κάνει λόγο για νίκη. Άλλου αναφέρεται στην υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου, που θα μειώσει την ταλαιπωρία για τους καρκινοπαθείς της Λεμεσού και της Πάφου, οι οποίοι αναγκάζονταν να ταξιδεύουν στη Λευκωσία για τις θεραπείες τους. Αλλού γράφει ότι η ΕΕ αψηφά τη ρηματική διακοίνωση του ΥΠΕΞ για τις επισκέψεις σε αρχαιολογικά μνημεία στα κατεχόμενα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα