Όλα όσα προβάλλονται στα σημερινά πρωτοσέλιδα

Η σημερινή στάση εργασίας των κυβερνητικών ιατρών δεσπόζει στα κύρια θέματα του κυπριακού Τύπου. Οι εφημερίδες προβάλλουν επίσης την παραχώρηση της πρώτης άδειας εταιρείας εξαγοράς δανείων στην Κύπρο, καθώς και τις εξελίξεις στο πλαίσιο της διαδικασίας πώλησης του Συνεργατισμού.

H «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Η πρώτη εταιρεία

για αγορά κόκκινων δανείων», γράφει ότι σημαντική εξέλιξη στην προσπάθεια αντιμετώπισης του μεγαλύτερου προβλήματος που αντιμετωπίζει σήμερα η κυπριακή οικονομία είναι η επίσημη απόφαση της ΚΤΚ όπως προχωρήσει στην πρώτη αδειοδότηση εταιρείας εξαγοράς πιστώσεων στην κυπριακή αγορά, της B2Kapital Cyprus Ltd. Σε άλλη είδηση γράφει ότι οι κυβερνητικοί ιατροί παραμένουν ανένδοτοι και σήμερα βάζουν για δύο ώρες λουκέτο στα νοσυλευτήρια, παρά την έντονη αποδοκιμασία από το σύνολο του πληθυσμού, οργανωμένους φορείς, κόμματα και άλλους γιατρούς που διαχώρισαν τη θέση τους. Αλλού αναφέρεται στη διεθνή καταδίκη αλλά και τον παγκόσμιο συγκλονισμό για το αιματοκύλισμα των Παλαιστινίων στην Γάζα με αφορμή τα εγκαίνια της αμερικανικής Πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ.

Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο «Μπάζει νερά το μέτωπο γιατρών», γράφει στο κύριο του θέμα ότι αρραγές το μέτωπο των γιατρών (κυβερνητικών και ιδιωτών) κατά των συλλήψεων και της ποινικοποίησης» του ιατρικού επαγγέλματος, ωστόσο διαφορετικές οι θέσεις τους αναφορικά με τις ευθύνες για το θάνατο του 10χρονου αγοριού. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα γράφει ότι οι τιμές της βενζίνης και του πετρελαίου κίνησης θα αυξηθούν από 3 έως 6 σεντ το λίτρο περίπου, προκειμένου να αγοράζεται και να προστίθεται στα καύσιμα ποσότητα βιοκαυσίμων και να ικανοποιηθεί η υποχρέωση της Κύπρου να καλύπτει από ανανεώσιμες πηγές το 10% της ενέργειας που καταναλώνεται στις μεταφορές. Αλλού γράφει ότι τα μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου θα βρεθούν σήμερα έξω από τη Βουλή αφού υποστηρίζουν ότι οι αποφάσεις που λαμβάνει το ΔΣ του ιδρύματος οδηγεί στη διάλυσή της.

«Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Επίθεση γιατρών κατά πάντων» γράφει στο κύριο του θέμα πως επιστολή-επίθεση κατά παντός αρμοδίου απέστειλες χθες σε όλα τα μέλη του ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος, κάνοντας λόγο για πρώην και νυν κυβερνητικούς φορείς οι οποίοι αποφάσισαν ότι τους δόθηκε η ευκαιρία να κερδίσουν πολιτικούς πόντους εκμεταλλευόμενοι το θάνατο ενός 10χρονου παιδιού. Θα εισηγηθεί επίσης «αποποινικοποίηση της ιατρικής πράξης». Σε άλλο θέμα κάνει λόγο για διπλωματικό πόλεμο μετά την σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα από ισραηλινά πυρά την περασμένη Δευτέρα. Σε άλλη είδηση γράφει ότι το επενδυτικό ταμείο Αpollo είχε συζητήσεις με την Alpha Bank, αλλά τελικά υπέβαλε μόνο του προσφορά για την εξαγορά του Συνεργατισμού.

Η «Χαραυγή» στεγάζει το κύριο της θέμα υπό τον τίτλο «Στα επείγοντα τα δημόσια νοσηλευτήρια» και γράφει ότι δίωρη στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα στις 10 το πρωί οι γιατροί του δημοσίου, προσθέτοντας ότι προκαλεί ανησυχία το νέο περιστατικό τραυματισμού μαθητή γυμνασίου και ότι η Αστυνομία αποφασίζει για τις κατηγορίες εναντίων δύο ιατρών και την παραπομπή τους στο δικαστήριο. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στη σφαγή στη Γάζα και σημειώνει ότι βρέφος οκτώ μηνών νεκρό από τα χημικά, ενώ οι νεκροί των ισραηλινών θηριωδιών αυξήθηκαν. Αλλού γράφει ότι με το ξεπούλημα του Συνεργατισμού ανοίγει και η όρεξη των ξένων ταμείων για την αγορά μη εξυπηρετούμενων δανείων ύψους €3 δισεκατομμυρίων.

Η αγγλόφωνη «Cyprus Mail» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ικανοποίηση για το κλείσιμο του Club 18-30 στην Αγία Νάπα», γράφει ότι ο Δήμαρχος και η εταιρεία τουριστικής ανάπτυξης της Αγίας Νάπας καλωσόρισαν τις ειδήσεις ότι ο διοργανωτής ταξιδίων Thomas Cook προγραμματίζει να τερματίσει την θυγατρική του εταιρεία παροχής πακέτων διακοπών, Club 18-30, λέγοντας ότι αποτελεί θετική κίνηση. Σε άλλη είδηση αναφέρεται στις αντιπαραθέσεις μεταξύ των κοινοβουλευτικών κομμάτων για την 56η κοινοβουλευτική έδρα. Αλλού γράφει ότι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν άλλο έναν Παλαιστίνιο στη Γάζα χθες, την ημέρα που πραγματοποιήθηκαν οι κηδείες δεκάδων Παλαιστινίων που έχασαν τη ζωή τους στις εκδηλώσεις της Δευτέρας.

Η εβδομαδιαία «Οικονομική Καθημερινή», στο κύριο της θέμα με τίτλο «ΟΙ δύο μνηστήρες και τα σενάρια για ΣΚΤ», γράφει ότι η Ελληνική Τράπεζα και το επενδυτικό ταμείο Apollo Global Management είναι οι δύο μνηστήρες για τον Συνεργατισμό, αφού υπέβαλαν προτάσεις για την αγορά του υγιούς κομματιού της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας. Αλλού γράφει ότι η συζήτηση για τον αγωγό Nord Stream II, όπου θα συγκεντρωθεί η ρωσική παραγωγή φυσικού αερίου που διοχετεύεται στην Ευρώπη, διχάζει την ΕΕ και έχει θορυβήσει τις ΗΠΑ. Αλλού γράφει ότι με βάση τις επίσημες εκτιμήσεις, ο αριθμός των δικαιούχων για επιδόματα υπό την Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας ξεπερνά τις 100.000, αλλά το νούμερο αυτό ενδεχομένως να ξεπερνά τις 130.000 αν υπολογιστούν οι δικαιούχοι επιδομάτων προσφύγων και φοιτητών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα