Συγκλονισμένη η Κύπρος: Σχεδόν ένας μήνας, 9 νεκροί

Τουλάχιστον συγκλονισμένη η κοινή γνώμη εδώ και ένα μήνα από τις απανωτές τραγωδίες που συγκλονίζουν το νησί. Αρχή έγινε τα ξημερώματα της 18ης Απριλίου με το στυγερό διπλό έγκλημα με θύματα τους Γιώργο Χατζηγεωργίου και Ντίνα Σεργίου. Το άτυχο ζεύγος βρήκε φρικτό θάνατο όταν δέχθηκαν 35 συνολικά μαχαιριές.

Το πρωτοφανές αυτό έγκλημα εξιχνιάσθηκε μερικές μέρες μετά, όταν ο Λοίζος Τζιωνής ομολόγησε ότι διέπραξε το φονικό με σκοπό να πάρει λεφτά που πίστευε ότι υπήρχαν κρυμμένα στο σπίτι.

Προτού

προλάβει να κοπάσει ο συγκλονισμός απ’ αυτό το έγκλημα μια νέα δολοφονία, στην Αγλαντζιά αυτή την φορά για μόλις 500 ευρώ και έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή προκάλεσε εκ νέου πανικό. Θύμα ήταν μια ηλικιωμένη γυναίκα, η Ανδρούλα Βανέζη την οποία φίμωσαν στο σπίτι της προκειμένου να της ληστέψουν τα υπάρχοντα.

Κι ενώ περνούν οι μέρες η Κύπρος σοκάρεται μπρος στην άνανδρη επίθεση εγκληματικών στοιχείων κατά ένστολων αστυνομικών στον Ύψωνα στη Λεμεσό.

Επρόκειτο για επίθεση από την «εγκληματική ομάδα» της οποίας ηγείτο ο μέχρι πρότινος καταζητούμενος από τις Αρχές Ηλίας Μούζος. Ο Μούζος δεν δίστασε να ανοίξει πυρ κατά δυο αστυνομικών, τραυματίζοντας με το αυτόματο όπλο του τον έναν εκ των δυο. Μόλις χθες έφθασαν τα χαρμόσυνα νέα για την υγεία του αστυνομικού από το Ισραήλ όπου νοσηλεύεται τις τελευταίες εβδομάδες. Ο Μούζος και η παρέα του είναι στα χέρια της Αστυνομίας και παραμένουν υπό κράτηση.

Οι δυο τραγωδίες με θύματα την 24χρονη Οδύσσεια Ιακώβου και τον 10χρονο Σταύρο Γιωργαλλή έρχονται να προκαλέσουν εκ νέου συγκλονισμό. Ο μεν άτυχος Σταύρος είχε κτυπήσει στο κεφάλι ενώ έπαιζε μπάσκετ στο μάθημα της Γυμναστικής στο σχολείο και εξέπνευσε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Τα όσα εκτυλίχθηκαν με το θάνατο του 10χρονου καταιγιστικά και πρωτοφανή, αφού για πρώτη φορά γιατροί του δημόσιου συνελήφθησαν για ενδεχόμενη ιατρική αμέλεια. Και οι δυο τελούν υπό κράτηση και είναι σε διαθεσιμότητα.

Πρώτη φορά εξάλλου στα χρονικά της Κύπρου, εργαζόμενος χάνει την ζωή του σε καφεστιατόριο. Η άτυχη Οδύσσεια έχασε τη ζωή της στο μεροκάματο ενώ προσπαθούσε να κατεβάσει νερά από ράφι που εν τέλει δεν ήταν στερεωμένο.

Παράλληλα, δυο αιφνίδιοι θάνατοι σε Ορόκλινη και Αγλαντζιά και ένα θανατηφόρο ατύχημα στη Λάρνακα έρχονται να μεγαλώσουν τον μαύρο κατάλογο του μήνα.

Μόλις χθες βράδυ εξάλλου, νέα τραγωδία σημειώθηκε στο Παραλίμνι και συγκεκριμένα στην περιοχή Κάππαρης όπου Βρετανίδα μόνιμη κάτοικος εντοπίστηκε νεκρή στο διαμέρισμα όπου διέμενε.

Keywords
Τυχαία Θέματα