ΔΗΠΑ: Ποιοι απουσίαζαν από την πρεμιέρα και γιατί

Με κοσμοσυρροή αλλά και απουσίες σημαδεύτηκε η πρεμιέρα της ΔΗΠΑ στον πολιτικό στίβο την Κυριακή (21/10).

Η πρώτη κατηγορία απουσιών αφορά συνεργάτες ή ομοϊδεάτες του Μάριου Καρογιάν και της Δημοκρατικής Παράταξης, οι οποίοι στοχευμένα δεν προσκλήθηκαν στο Ιδρυτικό Συνέδριο.

Πρόκειται για τους υφυπουργό παρά τω Προέδρω Βασίλη Πάλμα, τον Επίτροπο Προεδρίας Φώτη Φωτίου, το μέλος της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας Αθηνά Κυριακίδου και τον πρέσβη της Κύπρου στην Αθήνα

Κυριάκο Κενεβέζο.

Η μη πρόσκλησή τους αφορούσε καθαρά επικοινωνιακούς λόγους, καθώς τυχόν παρουσία τους θα δημιουργούσε αυτόματα διασύνδεση της ΔΗΠΑ με το Προεδρικό.

Εξάλλου, το αφήγημα της ΔΗΠΑ και του Μάριου Καρογιάν είναι πως δεν αποτελεί ούτε συμπολίτευση ούτε αντιπολίτευση.

Ως εκ τούτου, ενδεχόμενη παρουσία των Πάλμα, Φωτίου, Κυριακίδου και Κενεβέζου θα αποδομούσε εκ των πραγμάτων τη θέση αυτή.

Η δεύτερη κατηγορία απουσιών αφορά στελέχη του ΔΗΚΟ τα οποία διεγράφησαν μαζί με τον Μάριο Καρογιάν στις πρόσφατες καρατομήσεις.

Συγκεκριμένα, από τα πέντε μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου που διεγράφησαν από το ΔΗΚΟ, παρόντες στο ιδρυτικό συνέδριο, πέραν προφανώς του Μάριου Καρογιάν, ήταν μόνο ο Γιάννος Λακκοτρύπης.

Από εκεί και πέρα, Αντιγόνη Παπαδοπούλου, Μιχάλης Γιακουμή και Χρίστος Φλουρέντζου δεν εμφανίστηκαν στο Συνέδριο. Απών ήταν και ο τέως αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ Χρίστος Πατσαλίδης.

Κάποιοι εξ αυτών, όπως για παράδειγμα ο Χρήστος Φλουρέντζου, διαχώρισε επίσημα τη θέση του από τη Δημοκρατική Παράταξη, εξαπολύοντας μύδρους κατά του Μάριου Καρογιάν.

Την ίδια ώρα, άλλα στελέχη φέρονται να τηρούν στάση αναμονής, περιμένοντας να δουν προς τα πού θα κινηθεί το καράβι της ΔΗΠΑ. Ανάμεσα σε αυτούς και νυν βουλευτές του ΔΗΚΟ οι οποίοι ανήκουν στη λεγόμενη "Καρογιανική" πτέρυγα.

Keywords
Τυχαία Θέματα