Όλα όσα καταγράφει ο Τύπος της Τετάρτης

Η σημερινή σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο Ανατασιάδη για το θέμα της διαχείρισης σκουπιδιών, τα μηνύματα της Αμερικανίδας Πρέσβειρας ενόψει της συνάντησης Αναστασιάδη – Ακιντζί στις 16 Απριλίου, οι πληροφορίες ότι, πέραν από τους ιδιώτες, και εταιρείες ταξί, φορτηγών και εταιρείες με στόλους εμπορικών, βάζουν καύσιμα από τα κατεχόμενα, τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών ότι εννέα τραπεζίτες αμείβονται με €15,4 εκατομμύρια ετησίως και η σχεδιαζόμενη υπογραφή

διακρατικής συμφωνίας για τη όδευση αγωγού φυσικού αερίου από την Κύπρο στην Αίγυπτο, είναι τα κύρια θέματα των σημερινών εφημερίδων.

H «Αλήθεια» στεγάζει το κύριο της θέμα κάτω από τον τίτλο «Ενώπιος ενωπίω» και γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σε κρίσιμη σύσκεψη σήμερα με αρμόδιους Υπουργούς και κρατικούς αξιωματούχους στο Προεδρικό θα επιδιώξει να δώσει άμεση λύση στο αδιέξοδο που έχει επέλθει στο θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών, ενώ επικρέμαται πάνω από την Κύπρο πρόστιμο της ΕΕ, το οποίο φθάνει στα €60 εκατομμύρια. Σε άλλη είδηση γράφει ότι σε μια λεπτή κόκκινη κλωστή κινείται όλη η υφήλιος με τα τύμπανα πολέμου μετά την επίθεση με χημικά στη Συρία να ηχούν πιο δυνατά από ποτέ. Αλλού αναφέρεται σε φρένο στην "εθνική" των Τ/κ και γράφει ότι η ΚΟΠ εξήγησε ότι η ConIFA δεν αναγνωρίζεται διεθνώς για αυτό η FIFA δεν μπορεί να παρέμβει.

Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο «Χωρίς ‘σχέδια β’ ενόψει του δείπνου», γράφει στο κύριο του θέμα ότι το μήνυμα πως η διεθνής κοινότητα αναμένει από τους δύο ηγέτες να αξιοποιήσουν τη συνάντηση της 16ης Απριλίου και πως δεν βλέπει με καλό μάτι τυχόν «σχέδια β’» μετέφερε μεταξύ άλλων η Αμερικανίδα πρέσβειρα Καθλίν Ντόχερτι στον Τ/κ ηγέτη και προσθέτει ότι αυτό αναμένεται να επισημάνει τις επόμενες μέρες και στον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Αλλού γράφει ότι στα χέρια του επιχειρηματικού ομίλου στο βάθος του οποίου φαίνεται να είναι ο όμιλος Παπαέλληνα είναι πλέον ο Alpha Κύπρου. Σε άλλη είδηση, ο «Π» αναφέρεται στις εξελίξεις στη Συρία και σχολιάζει ότι η χώρα πληρώνει μεταξύ άλλων το τίμημα της αντιπαράθεσης μεταξύ της Ρωσίας και της Δύση και τις ΗΠΑ.

«Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Καύσιμα της παρανομίας», γράφει στο κύριο του θέμα ότι όχι μόνο ιδιώτες, που αυξάνονται συνεχώς, αλλά πλέον και εταιρείες φορτηγών, ταξί και εμπορικών, στέλνουν τους στόλους οχημάτων τους στα κατεχόμενα για καύσιμα. Σημειώνει δε πως υπάρχουν εταιρείες που εργοδοτούν υπαλλήλους ειδικά για να πηγαινοέρχονται στα κατεχόμενα να φέρνουν καύσιμα από πρατήρια με τα οποία έχουν κάνει ειδικές συμφωνίες. Σε άλλη είδηση, γράφει πως κάτω από το 50% της κανονικής αναμένεται να είναι η βροχόπτωση Απριλίου παρά το ενθαρρυντικό διήμερο των γιορτών του Πάσχα. Σε άλλη είδηση γράφει ότι με 7 εκ. ευρώ, η εταιρεία με τις υπεραγορές ΑλφαΜέγα αγόρασε την τηλεόραση Alpha.

Η «Χαραυγή» στεγάζει το κύριο της θέμα υπό τον τίτλο «Ετήσιες αμοιβές €15,4 εκατ για 9 μεγαλοτραπεζίτες» και γράφει ότι στην Κύπρο των εργαζομένων με χαμηλούς μισθούς και ωφελήματα, υπάρχουν εννέα μεγαλοτραπεζίτες με αμοιβές ύψους €1,7 εκατ το χρόνο κατά μέσο όρο ο καθένας και σημειώνει ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΑΤ τα τελευταία χρόνια υπερδιπλασιάστηκαν οι μεγαλοτραπεζίτες στην Κύπρο και οι αμοιβές τους. Αλλού αναφέρεται στη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για τη νόσο Πάρκινσον και σημειώνει ότι στην Κύπρο οι ασθενείς από τη νόσο αυτή υπολογίζονται στους 1.500. Αλλού γράφει ότι εντείνονται οι διεργασίες στον Συνεργατισμό με τελικό ορόσημο τις 29 Απριλίου.

Η αγγλόφωνη «Cyprus Mail» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Κύπρος και Αίγυπτος σχεδιάζουν αγωγό αερίου», γράφει ότι η Κύπρος και η Αίγυπτος θα είναι έτοιμες στο κοντινό μέλλον να υπογράψουν για τον υποθαλάσσιο αγωγό φυσικού αερίου από την κυπριακή ΑΟΖ σε ένα από τα τερματικά υγροποιημένου φυσικού αερίου της Αιγύπτου, δήλωσε ο ΥΠΕΞ Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος επισκέπτεται το Κάιρο. Αλλού γράφει ότι αναλυτής πληροφοριών δήλωσε στην εφημερίδα ότι δεν βγάζουν νόημα οι πληροφορίες που φέρονται να υποκλάπηκαν από σταθμό παρακολούθησης στην Κύπρο, σύμφωνα με τις οποίες ρωσικό χέρι βρίσκεται πίσω από τη δηλητηρίαση του Ρώσου διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της θυγατέρας του Γιούλια. Σε άλλη είδηση γράφει ότι η Κύπριες Μανωλίνα Κωσταντίνου και η Μαριώτα Αγγελοπούλου πανηγυρίζουν την πρόκρισή τους στο final four του Μπιτς Βόλεϊ των Αγώνων της Κοινοπολιτείας, που διεξάγονται στην Αυστραλία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα