Κινητικότητα σ'Ακρωτήρι- "Σ’επιφυλακή τα Tornado" (ΧΑΡΤΗΣ)

Αυξημένη κινητικότητα καταγράφεται στις Βάσεις Ακρωτηρίου σύμφωνα με βρετανικά Μέσα. Επικαλούμενοι και τουρκικά δημοσιεύματα οι Βρετανοί αναφέρουν ότι στις Βάσεις, εκεί απ’ όπου επιχειρούν τα Tornado κατά του ΙΚ καταγράφεται κινητικότητα τα τελευταία 24ωρα, πράγμα που καταδεικνύει πιθανή συμμετοχή σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία.

Πηγές του βρετανικού ΥΠΑΜ που

μίλησαν στην βρετανική Daily Star δεν απέρριψαν το γεγονός της έντονης κινητικότητας που καταγράφεται στις Βάσεις, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η επιχείρηση Shader (έτσι ονομάζεται η επιχείρηση των Βρετανών σε Ιράκ και Συρία κατά του ΙΚ) έχει ως κέντρο της τις Βάσεις της Βρετανίας στο Ακρωτήρι.

Eurocontrol:"Σήμα κινδύνου" 72 ωρών -Τι λέει για FIR Λ/σιας

Στο πλευρό Τράμπ τάχθηκε η Μέι

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι συμφώνησε με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν ότι η διεθνής κοινότητα χρειάζεται να απαντήσει στις αναφορές για μια επίθεση χημικών όπλων στη Συρία, ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ.

Η Μέι, πραγματοποίησε και ξεχωριστές τηλεφωνικές συνομιλίες με τους δύο ηγέτες, συμφώνησε ότι οι αναφορές για μια χημική επίθεση στη Συρία είναι "εντελώς αξιοκατάκριτες" και αν επιβεβαιωθούν θα συνιστούν επιπλέον αποδεικτικά στοιχεία της σοκαριστικής βαρβαρότητας που επιδεικνύει το καθεστώς του Μπασάρ αλ Ασαντ.

"Συμφώνησαν ότι η διεθνής κοινότητα χρειάζεται να απαντήσει για να διατηρήσει την απαγόρευση χρήσης χημικών όπλων παγκοσμίως", δήλωσε μια εκπρόσωπος του γραφείου της Μέι, μετά τις τηλεφωνικές επικοινωνίες της πρωθυπουργού.

Keywords
Τυχαία Θέματα