Όλα όσα δήλωσε ο Γιώργος Περδίκης μετά την επιτροπή Θεσμών

«Σήμερα, η επιτροπή Θεσμών της Βουλής, εξέτασε το πολύ σοβαρό ζήτημα της διαχείρισης των περιουσιακών στοιχείων της Λαϊκής Τράπεζας, τα οποία είναι πολύ σημαντικά, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι πιστωτές και πρώην καταθέτες της Λαϊκής Τράπεζας, έχουν ένα σημαντικό ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου της

Τράπεζας Κύπρου» αυτό αναφέρει σε δηλώσεις του για τα περιουσιακά στοιχεία της Λαϊκής Τράπεζας, ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων, Γιώργος Περδίκης.

Όπως σημείωσε ο κ. Περδίκης «Στα περιουσιακά στοιχεία της Λαϊκής Τράπεζας περιλαμβάνονται τράπεζες ή μέρος τραπεζών σε Ρουμανία, Ουκρανία, Ρωσία, Μάλτα, Ελλάδα και Σερβία».

«Η σημερινή συνεδρίαση ήταν πολύ χρήσιμη, γιατί αναγκάστηκε η Κεντρική Τράπεζα, ως αρχή εξυγίανσης και διαχειριστής της Λαϊκής να ξεκαθαρίσει τη δέσμευση της απέναντί στη Βουλή, ότι μέχρι το Φθινόπωρο θα πρέπει να υπάρξει πώληση, σε καλές τιμές, των τραπεζών που βρίσκονται στις ανατολικές χώρες και σωστή διάθεση των στοιχείων σε Μάλτα, Ελλάδα και Κύπρο και σ’ αυτή τη διάθεση πρέπει να εμπλακούν και οι πιστωτές της Λαϊκής Τράπεζας» συνέχισε.

Αυτό που μας ανησυχεί είπε, είναι ότι, ο καιρός προχωρά και για τη διαχείριση των υπολειμμάτων της Λαϊκής Τράπεζας, ξοδεύονται χιλιάδες ευρώ σε συμβουλευτικούς οίκους και σε δικηγορικά έξοδα, τα οποία οδηγούν στην απομείωση των περιουσιακών στοιχείων της Λαϊκής Τράπεζας. Δικαιολογημένα διερωτάται κάποιος, από αυτή τη τραγική ιστορία της διάλυσης της Λαϊκής Τράπεζας, εάν επωφελούνται κάποιοι δικηγορικοί, ελεγκτικοί και συμβουλευτικοί οίκοι, εις βάρος του δημοσίου.

Ως κοινοβουλευτική επιτροπή Θεσμών, συνέχισε, θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε το θέμα και επιπλέον αυτού θα ανοίξουμε και το θέμα της διαχείρισης των μετόχων της Λαϊκής Τράπεζας που έχουν να κάνουν με μια περίεργη ναυτιλιακή εταιρεία, συνεργατών του κ. Βγενόπουλου. Στη συγκεκριμένη υπόθεση είχαμε ζητήσει την επέμβαση της γενικής εισαγγελίας και από ότι φαίνεται δεν προχωρά η διερεύνηση της, γι’ αυτό και θα ζητήσουμε να γίνει ξεχωριστεί διερεύνηση από τον Σεπτέμβριο. Είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση της τάξης των 9,5 εκατομμυρίων δολαρίων και υπάρχουν καταγγελίες για διαπλοκή και χρηματοδότηση μέχρι και πολιτικών κύκλων.

Για το Φόρο Ακίνητης ιδιοκτησίας, ο κ.Περδίκης ανέφερε πως «Είμαστε πιο κοντά στις απόψεις του ΔΗΚΟ και του ΑΚΕΛ. Έχουμε προβεί σε κάποιες μεσολαβητικές εισηγήσεις, ούτως ώστε να υπάρξει δυνατότητα περαιτέρω κλιμακώσεων στις περιουσίες που έχουν μεγαλύτερη αξία. Είμαστε δηλαδή, πιο κοντά στις θέσεις του ΑΚΕΛ, που μεταφέρουν το βάρος της φορολόγησης πάνω σε μεγαλύτερης αξίας περιουσίες. Ενδεχομένως να προκύψει ξανά, ζήτημα μιας φορολογίας, το οποίο συζητούμε πολύ σοβαρά με ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ. Εμείς ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών είμαστε υπερ να μειωθεί το βάρος της φορολογίας, αλλά να μειωθεί με τρόπο ώστε να υπάρξει πραγματική ελάφρυνση στους μικρούς ιδιοκτήτες, ενώ για τους μεγαλοϊδιοκτήτες σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να είναι αυτή η τροποποίηση της νομοθεσίας ευκαιρία, για να αποφύγουν τα φορολογικά τους βάρη, από τη στιγμή μάλιστα που κάποιοι μεγαλοϊδιοκτήτες χρωστούν πολλά και για κανένα λόγο δεν θα γίνουμε γέφυρα για να περάσουν τα οποιαδήποτε συμφέροντα».

Keywords
Τυχαία Θέματα