Οκτώ τ/κ εθνικιστικές οργανώσεις κατά της επιστροφής Ε/κ Σκουρίδη

Αντίδραση στην πρόσφατη απόφαση της λεγόμενης Επιτροπής αποζημιώσεων στα κατεχόμενα να επιστρέψει οικόπεδο στον Λάρνακα Λαπήθου στον Ελληνοκύπριο ιδιοκτήτη του Νικόλα Σκουρίδη, εξέδωσαν οκτώ τουρκοκυπριακές, εθνικιστικές οργανώσεις στα κατεχόμενα. Σύμφωνα με την τ/κ εφημερίδα Afrika, μεταξύ αυτών των οργανώσεων είναι η ΤΜΤ, το Εθνικό Συμβούλιο, το «Εθνικό Λαϊκό Κίνημα», η Ένωση των Μαρτύρων Κοκκίνων, η Ένωση Συνταξιούχων «Αστυνομικών» και άλλοι οργανισμοί, που χαρακτήρισαν την απόφαση ως προβληματική και ανέφεραν πως θα προκαλέσει «συγκρούσεις».

«Η λήψη

τέτοιων αποφάσεων πριν φθάσουμε σε λύση [στο κυπριακό πρόβλημα], είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και δεν εξυπηρετεί την ειρήνη», αναφέρει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται, επίσης, ότι τα θέματα ιδιοκτησίας πρέπει να επιλυθούν στο σύνολό τους. «Από αυτό το πρώτο περιστατικό, κατέστη σαφές ότι χωρίς την ασφάλεια, τα μεμονωμένα ένδικα μέσα θα προκαλέσουν προβλήματα. Επιπλέον, η επιμονή της ελληνοκυπριακής πλευράς σε μηδενικά στρατεύματα και μηδενικές εγγυήσεις, επαληθεύει ότι το πρόβλημα της ασφάλειας δεν έχει επιλυθεί».

Οι οκτώ οργανώσεις περιέγραψαν περαιτέρω την απόφαση της Επιτροπής ως επικίνδυνη. "Αυτή είναι απόφαση χωρίς προηγούμενο και υπάρχει η εντύπωση ότι αποτελεί μέρος ενός ευρέως διαδεδομένου σχεδίου από τους Ελληνοκύπριους», αναφέρει και προσθέτει ότι "τελικά οι κάτοικοι της Κοζάνκοϊ (Λάρνακος Λαπήθου) άρχισαν να αντιδρούν και να αντιστέκονται», κατέληξε η δήλωση.

Δημοσιεύματα ανέφεραν ότι οι Τ/κ χωρικοί, ενώ αρχικά καλωσόριζαν τον κ. Σκουρίδη, ανακάλυψαν ότι η πρόσβαση στα σπίτια τους θα εμποδιζόταν πλέον από το σπίτι που θα χτιστεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα