Οικολόγοι:Ζητούν δάσος και όχι κτήρια στην Κρατική Έκθεση-Η θέση Χριστοδουλίδη

Το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, (Επαρχιακή Επιτροπή Λευκωσίας) απαντά στα δημοσιεύματα που φέρουν την κυβέρνηση να προωθεί την παραχώρηση σε επενδυτή του χώρου της Κρατικής Έκθεσης στην Έγκωμη για ανέγερση πολυώροφων κτιρίων κατοικιών και γραφείων, εκθεσιακών χώρων, ξενοδοχείου και χώρων αναψυχής, κέντρου καινοτομίας κλπ.

Η αλήθεια είναι ότι η παρούσα κυβέρνηση αδυνατεί να προχωρήσει στα σχέδια της για παραχώρηση του χώρου σε επενδυτή γιατί είναι υποχρεωμένη να αναζητήσει προσφορές μέσω διεθνούς

διαγωνισμού. Για να κάνει κάτι τέτοιο χρειάζεται ο καταρτισμός όρων για την προκήρυξη της προσφοράς. Για το σκοπό αυτό έχει συμπεριληφθεί κονδύλι στον κρατικό προϋπολογισμό του 2023 το οποίο όμως έχει κατά πλειοψηφία δεσμεύσει η Βουλή των Αντιπροσώπων.

Αρά οι οποιεσδήποτε αποφάσεις για το μέλλον του  χώρου αυτού παραπέμπονται στην νέα κυβέρνηση.

Το Κίνημα Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών έχει εξασφαλίσει την γραπτή διαβεβαίωση από τον εκλεγμένο Πρόεδρο κ. Νίκο Χριστοδουλίδη ότι δεν θα προχωρήσουν τα σχέδια για την οικοδομική ανάπτυξη του κρατικού τεμαχίου της κρατικής έκθεσης στην Έγκωμη και θα μελετηθεί σοβαρά η εισήγηση των Οικολόγων και των κατοίκων της περιοχής Έγκωμης για διαμόρφωση του χώρου σε δασικό πάρκο. Όσον αφορά τα σχέδια για δημιουργία-ανάμεσα σε όλα τα άλλα - και κέντρου καινοτομίας, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι "εξετάζουμε το ενδεχόμενο δημιουργίας ζώνης καινοτομίας, εμπορικής και οικιστικής χρήσης σε άλλη περιοχή".

Θα παρακολουθούμε από κοντά τις ενέργειες της νέας κυβέρνησης με την ελπίδα ότι θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της έναντι των κατοίκων της Έγκωμης.

Όχι άλλο μπετόν, άσφαλτο και καυσαέρια. 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Οικολόγοι Ζητούν, Κρατική Έκθεση#45Η, Χριστοδουλίδη,oikologoi zitoun, kratiki ekthesi#45i, christodoulidi