Οικολόγοι: Θετική η διάνοιξη Οδοφραγμάτων-Αναμένουμε για Πυροίου και Κοκκίνων

Άνοιξαν σήμερα στις 06:00 τα οδοφράγματα για διακίνηση από και προς τα κατεχόμενα, με εξαίρεση το σημείο διέλευσης της οδού Λήδρας, που άνοιξε στις 08:00.

Το κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών με ανακοίνωση αναφέρουν ότι αποτελεί θετική εξέλιξη η διάνοιξη των 9 Οδοφραγμάτων ενώ συμπλήρωσαν πως αναμένουμε και τη διάνοιξη όλων των οδοφραγμάτων, και αυτών του Πυροίου και των Κοκκίνων.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Επαναλειτουργούν σήμερα 9 σημεία διέλευσης μεταξύ της ελεύθερης και της κατεχόμενης Κύπρου

μετά από 15 μήνες αυστηρών περιορισμών λόγω της υγειονομικής κρίσης.

Η επαναλειτουργία των σημείων διέλευσης αποτελεί θετική εξέλιξη. Η ελεύθερη διακίνηση αποτελεί βασική ελευθερία, και αποτελούσε πάγια θέση μας ότι η διακίνηση θα πρέπει, - εξαιρουμένων περιπτώσεων αδήριτης ανάγκης – να είναι ελεύθερη σε όλη την Κύπρο

Η διάνοιξη των οδοφραγμάτων που ήταν ανοικτά πριν την εμφάνιση της πανδημίας θα διευκολύνει δεκάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας. Στο εύλογο κλίμα ευφορίας που έχει δη-μιουργηθεί, δεν πρέπει όμως να εκπίπτει της προσοχής μας η πεισματική άρνηση των κα-τοχικών αρχών για διάνοιξη των οδοφραγμάτων Πυροίου και Κοκκίνων, που έχει ως απο-τέλεσμα τη χρόνια, συνεχιζόμενη ταλαιπωρία πάρα πολλών συμπατριωτών μας, και σο-βαρές οικονομικές συνέπειες για τις επηρεαζόμενες περιοχές. Καλούμε την κυβέρνηση να αναδείξει αυτή τη διάσταση, και να δώσει κεντρώα σημασία στη διάνοιξη και αυτών των οδοφραγμάτων.
Καλούμε επίσης την Κυβέρνηση για άμεση επίλυση των προβλημάτων που αφορούν τους ελέγχους ανίχνευσης κορωνοιου, στοιχείο απαραίτητο και για την αξιοποίηση της επανα-λειτουργίας των σημείων διέλευσης. Φαίνεται ότι τα προβλήματα δεν έχουν ικανοποιητι-κά επιλυθεί, και συνεχίζεται η ταλαιπωρία των πολιτών.

Διαβάστε επίσης: Ουρές από οχήματα προς τα κατεχόμενα στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου (pics)

Keywords
Τυχαία Θέματα