Οικολόγοι: Σε λάθος δρόμο οι συνομιλίες για το Κυπριακό

Σε λάθος δρόμο βαδίζουν οι συνομιλίες για το Κυπριακό, σύμφωνα με το Κίνημα Οικολόγων.

Όπως ανάφερε σε δημοσιογραφική διάσκεψη το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κινήματος Αλεξία Σακαδάκη, «όσο προχωρούν οι συνομιλίες, τόσο θα εμφανίζονται στο προσκήνιο οι πραγματικές προθέσεις του κ. Ακκιντζί» και διευκρίνισε ότι «δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η επιμονή του στην παραμονή όλων των εποίκων από την Τουρκία, στην Κύπρο μετά τη λύση του Κυπριακού».

Η

κ. Σακαδάκη υπενθύμισε ότι σε αντίστοιχες περιπτώσεις επίλυσης παρόμοιων προβλημάτων, πάντα υπήρχε πρόνοια για επαναπατρισμό των εποίκων στο σχέδιο λύσης και σημείωσε ότι «ακόμα και στο σχέδιο Ανάν προβλεπόταν επιστροφή εποίκων στην Τουρκία.

Επιπλέον εξέφρασε την ικανοποίηση των Οικολόγων για την απόφαση του Προέδρου Αναστασιάδη να συγκαλέσει άμεσα το Εθνικό Συμβούλιο, καθώς όπως είπε «εκεί δε χωρούν οι όποιες κομματικές σκοπιμότητες και είναι απαραίτητη η σύνεση και η ενότητα».

«Οι προκλήσεις από πλευράς Τουρκίας συνεχίζονται, όπως και οι κινήσεις τακτικής σε ότι αφορά τη διπλωματία του φυσικού αερίου, με τελευταία αυτή της επαναπροσέγγισης με την Αίγυπτο. Κινήσεις που επηρεάζουν την Κύπρο και προσπαθούν να την αφήσουν στο περιθώριο», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα