Οικολόγοι: Περίεργη και επικίνδυνη η απόφαση για το τεστ Παπανικολάου

Για περίεργη και ενδεχομένως επικίνδυνη η απόφαση για το τεστ Παπανικολάου κάνουν λόγο οι Οικολόγοι – Συνεργασία Πολιτών.

Συγκεκριμένα, σε δήλωσή της το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος, Αλεξία Σακαδάκη, αναφέρει:

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας οι γυναίκες οι οποίες είναι εγγεγραμμένες στο ΓεΣΥ θα δικαιούνται κάθε δύο χρόνια να υποβάλλονται στο τεστ Παπανικολάου και όχι

κάθε ένα χρόνο με περιορισμό και στα υπερηχογραφήματα, τις μαστογραφίες αλλά και τις διάφορες εξετάσεις που αφορούν την εγκυμοσύνη.

Σε δηλώσεις της, η κ. Αλεξία Σακαδάκη, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Οικολόγων, ανέφερε πως «υπάρχει αδικαιολόγητη διάκριση και δημιουργείται η εντύπωση ότι για τον ΟΑΥ και την κυβέρνησή η πρόληψη πλέον έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα. Για πολλά χρόνια στο όνομα της προφύλαξης γινόταν εκστρατεία για πρόληψη του καρκίνου του μαστού αλλά και για την σημασία της ετήσιας διεξαγωγής του Τεστ Παπανικολάου. Ξαφνικά τώρα, αφαίρεσαν και το δικαίωμα της πρόληψης και της εξέτασης που γινόταν κάθε ένα χρόνο. Είναι ξεκάθαρο ότι οι προσπάθειες που καταβάλλονται για εξοικονόμηση οικονομικών πόρων στον τομέα της υγείας πλήττουν για άλλη μια φορά την γυναίκα και αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Οικολόγοι, Περίεργη, Παπανικολάου,oikologoi, periergi, papanikolaou