Οικολόγοι: Νικηφόρο και αισιόδοξο το εκλογικό αποτέλεσμα

Την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος έκανε το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών στην Λεμεσό χαρακτηρίζοντας τα ποσοστά που έλαβαν στις εκλογές ως νικηφόρα.

Αναλυτικά, η δήλωση του προέδρου, Γιώργου Περδίκη:

«Η διαδικασία του μετεκλογικού διαλόγου θα συνεχιστεί και δεν στεκόμαστε στο γεγονός ότι για το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών το αποτέλεσμα ήταν νικηφόρο και μας έχει γεμίσει με αισιοδοξία.

Σε καμία περίπτωση δεν θα κρύψουμε τα λάθη, τις παραλήψεις, τα προβλήματα που

εντοπιστήκαν κάτω από το χαλί. Γίνεται μια ουσιαστική συζήτηση για να αναδειχτούν όλα τα προβλήματα και να βρεθούν λύσεις, διότι έχουμε αποφασίσει ότι θα συνεχίσουμε την συνεργασία του Κινήματος Οικολόγων μαζί με τις Οργανώσεις. Θα συνεχίσουμε την πορεία μας και θα θέσουμε τους στόχους μας για τις επόμενες εκλογές που είναι οι τοπικές εκλογές.

Πέραν τούτου υπάρχουν σοβαρά ζητήματα τα οποία ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών βλέπουμε να ανοίγονται με την νέα Βουλή, ενώ παράλληλα δημιουργούνται οι προοπτικές να περάσουμε με πλειοψηφία πολίτικες που υποστηρίζουν τον απλό πολίτη αλλά και το περιβάλλον, πολιτικές δικαιοσύνης.

Τώρα υπάρχει η πλειοψηφία στη Βουλή, για να αναγκαστεί η κυβέρνηση να πάρει το δρόμο της συναίνεσης και να αφήσει τον ετσιθελισμό της. Για να περάσουν νομοθετήματα που θα φέρουν δικαιοσύνη, θα επουλώσουν τις πληγές των λανθασμένων αποφάσεων των περασμένων χρόνων και να δώσουν το δρόμο για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Εμείς για παράδειγμα, θεωρούμε απαράδεκτο να εφαρμοστεί η συμφωνία του 2012 και στο τέλος αυτού του χρόνου να πάρουν μισθολογικές αυξήσεις οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι σήμερα παίρνουν τρεις και τέσσερις χιλιάδες ευρώ να πάρουν 4% αύξηση.

Είμαστε σύμφωνοι να επανέλθουμε σε κάποια μισθολογική αναφορά σε σχέση με το 2012, αλλά αυτή η διόρθωση μισθών να γίνει με κλιμακωτό τρόπο και να ενισχύει τα χαμηλά και μεσαία στρώματα των δημοσίων υπαλλήλων.

Τέτοιου είδους αποφάσεις πρέπει να προωθηθούν άμεσα. Όπως επίσης να επανέλθει το νομοσχέδιο για τις 60 δόσεις για όσους χρωστούν στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις, αφού η κυβέρνηση συμφωνεί και εκείνη να περάσει.

Έχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε στη νέα Βουλή και είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε μαζί με τις πολιτικές δυνάμεις που θα συμφωνούν μαζί μας».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα