H άνιση μάχη του Σάλομ με τον θάνατο

Ο 24χρονος αναβάτης εξέπνευσε ουσιαστικά επιτόπου μετά την έξοδό του από την πίστα και δεν είχε καμία τύχη να ανανήψει παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες του ιατρικού τιμ.

Eναν άνισο αγώνα με τον θάνατο έδωσε ο Λούις Σάλομ σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, που υπογράφει ο αρχίατρος του MotoGP, Angel Charte. Και αυτό, καθώς ο 24χρονος αναβάτης σκοτώθηκε ουσιαστικά επιτόπου, όταν βγήκε με τη μηχανή του από

την πίστα της Βαρκελώνης και έπεσε με δύναμη στις προστατευτικές στοίβες των ελαστικών. Οι γιατροί έκαναν κάθε δυνατή προσπάθεια να ανανήψει, ενώ προτιμήθηκε για τη μεταφορά του στο νοσοκομείο ένα ασθενοφόρο και όχι το ελικόπτερο λόγω της σοβαρότητας και του τύπου του τραυματισμού του.

Οι πρώτες προσπάθειες επαναφοράς του Ισπανού αναβάτη του Moto 2 στη ζωή διάρκεσαν 18 λεπτά και περιελάμβαναν μαλάξεις και χορήγηση ειδικών φαρμάκων για την καρδιά, η οποία δεν κατάφερε ωστόσο να λειτουργήσει και πάλι από μόνη της.

Όμως και στο νοσοκομείο Hospital General de Catalunya προσπάθησε το ιατρικό προσωπικό επί σαράντα λεπτά να πετύχει το θαύμα, μάταια όμως, αφού η κατάσταση του Σάλομ χειροτέρευε συνέχεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα