Οικολόγοι: Χωρίς άδεια του Τμ. Δασών η διεξαγωγή του SeptemberFest

Ανησυχία για την χωρίς άδεια από το Τμήμα Δασών «SeptemberFest» στο δάσος Ακαδημίας, λέει το κίνημα Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών.

Σε ανακοίνωση του, το κίνημα αναφέρει χαρακτηριστικά: «Με ανησυχία πληροφορηθήκαμε σήμερα ότι η διεξαγωγή της μεγάλης πολιτιστικής μουσικής εκδήλωσης μέσα στο δάσος Ακαδημίας στην Λευκωσία στερείται άδειας από το τμήμα δασών.

Σύμφωνα με πληροφόρηση του Κινήματος, το Τμήμα Δασών, εξετάζοντας το αίτημα του διοργανωτή, έθεσε όρους που θα διασφάλιζαν τόσο την πυροπροστασία όσο και την καθαριότητα του Εθνικού

Δασικού Πάρκου, όμως η εταιρεία που διοργανώνει το φεστιβάλ φαίνεται να απάντησε αρνητικά. Ενστάσεις ή επιφυλάξεις φαίνεται να είχαν και άλλες υπηρεσίες.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο Αρχηγός της Αστυνομίας, ωστόσο φαίνεται η διεξαγωγή του φεστιβάλ να προχωράει κανονικά.

Προφανώς δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι μπορεί ο οποιοδήποτε να διοργανώνει εκδηλώσεις μέσα στα δάση χωρίς της άδεια του αρμόδιου τμήματος. Ποιος θα φέρει την ευθύνη σε περίπτωση μιας καταστροφικής πυρκαγιάς; Ποιος θα αναλάβει να διορθώσει τις πιθανές ζημιές;

Καλούμε τους αρμόδιους να προχωρήσουν σε αποτελεσματικές δράσεις για να τερματιστεί η παρανομία και να εκμηδενιστεί κάθε κίνδυνος για το δάσος».

H επιστολή του Τμήματος Δασών:

Keywords
Τυχαία Θέματα