Το σεμινάριο ERASMUS+ για ανάπτυξη των ορεινών περιοχών φιλοξενεί η Κύπρος

Η οργάνωση Νεολαίας Youth Dynamics  φιλοξενεί στην Κύπρο διεθνές εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο “Νεολαία και Ανάπτυξη Ορεινών περιοχών” μεταξύ 31 Αυγούστου – 07 Σεπτεμβρίου.

Το Σχέδιο υλοποιείται στα πλαίσια της Βασικής Δράσης 1 του Ευρωπαϊκού προγράμματος για την παιδεία, την εκπαίδευση και τον αθλητισμό, «ERASMUS+» και σε αυτό θα λάβουν μέρος συνολικά 30 συμμετέχοντες από Ελλάδα, Βουλγαρία,

Γεωργία, Αρμενία, Λευκορωσία, Β. Μακεδονία, Λίβανο και Κύπρο.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της οργάνωσης, η πρωτοβουλία αποσκοπεί στην ενημέρωση των νέων για τα προγράμματα  στήριξης των κατοίκων ορεινών κοινοτήτων καθώς και για εθνικά και Ευρωπαϊκά σχέδια αναζωογόνησης της υπαίθρου. Το σεμινάριο έχει επίσης ως στόχο την ενθάρρυνση της ενεργού συμμετοχής των νέων στα κοινά και την ενεργοποίηση και εμπλοκή τους σε προγράμματα νεανικής επιχειρηματικότητας και πράσινης ανάπτυξης.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις, βιωματικά εργαστήρια, ανοικτές συζητήσεις, ομάδες εργασίες, δραστηριότητες άτυπης μάθησης και ανταλλαγή καλών πρακτικών. Επίσης έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις με τον Υπουργό Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, με τον Επίτροπο ορεινών κοινοτήτων και την Αναπτυξιακή Εταιρεία Τροόδους με στόχο την ενημέρωση των συμμετεχόντων για τις πολιτικές τις δράσεις, την παροχή κινήτρων και τα προγράμματα  που υλοποιούν  οι διάφορες υπηρεσίες για στήριξή και αλληλεγγύη των κατοίκων της Υπαίθρου.

Επίσης κάθε χώρα θα παρουσιάσει στοιχεία από τον πολιτισμό, την κουζίνα, την κουλτούρα, την παιδεία και την τέχνη της έτσι ώστε οι νέοι να έρθουν σε επαφή με νέους πολιτισμούς και να γνωρίσουν καινούρια ήθη και έθιμα άλλων χωρών. Επιπρόσθετα θα διοργανωθούν εκπαιδευτικές εκδρομές με στόχο να γνωρίσουν οι ξένοι συμμετέχοντες τα πολιτιστικά μας μνημεία, τους ιστορικούς θησαυρούς και τις ομορφιές του τόπου μας. Προγραμματίζονται επισκέψεις στο Γεωπάρκο Τροόδους, στο κέντρο Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, στο αρχαιολόγο μουσείο, την πράσινη γραμμή και την λαϊκή γειτονιά της Λευκωσίας.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα