Οι Βρετανικές τράπεζες αντεπιτίθενται στο Apple Pay

Οι μεγαλύτερες τράπεζες της Βρετανίας προχωρούν σε υπηρεσίες ψηφιακών πληρωμών, σε μια προσπάθεια να διατηρήσουν τους πελάτες τους και να αποκρούσουν τον αυξανόμενο ανταγωνισμό από το γίγαντα της τεχνολογίας, Apple.

Ήδη, η Barclays έχει υπογράψει μια συμφωνία με την ψηφιακή υπηρεσία πληρωμών Zapp, επιτρέποντας στους πελάτες της να κάνουν online συναλλαγές μέσω της εφαρμογής “pay by bank” για κινητές

συσκευές.

Η κίνηση αυτή έρχεται μία εβδομάδα πριν από την έναρξη του Apple Pay στο Ηνωμένο Βασίλειο, εφαρμογή που απειλεί να διαταράξει τις τράπεζες, καθώς επιτρέπει στους χρήστες της να χρησιμοποιούν πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες τους μέσω του τηλεφώνου τους.

Η Barclays είναι η μόνη μεγάλη τράπεζα στο Ηνωμένο Βασίλειο που δεν προσφέρει το Apple Pay, καθώς προσπαθεί να το ανταγωνιστεί με τη χρήση του Pingit, μια δική της εφαρμογή για πληρωμές. Η εφαρμογή επιτρέπει στους ανθρώπους να στείλουν τις πληρωμές ο ένας στον άλλο και να πληρώνουν τους λογαριασμούς, μέσω κινητών συσκευών.

Η HSBC, η First Direct, Nationwide, η Santander και η Metro Bank έχουν επίσης υπογράψει για την παροχή ψηφιακών πληρωμών μέσω του Zapp.

Προμηθευτές καρτών όπως η Visa έχουν ξεκινήσει το δικό τους ψηφιακό πορτοφόλι για να αποτρέψουν τον αυξανόμενο ανταγωνισμό από τους νέους ψηφιακούς παρόχους υπηρεσιών πληρωμών.

Η Barclays θα ενσωματώσει την εφαρμογή “pay by bank” στο Pingit μέχρι τον Οκτώβριο, κάτι που θα επιτρέψει στους πελάτες της να κάνουν αγορές από ηλεκτρονικά καταστήματα, καθώς και peer-to-peer πληρωμές.

Καθένας με έναν τραπεζικό λογαριασμό και smartphone είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει το Pingit, σε μια προσπάθεια της Barclays να ενισχύσει την υπηρεσία πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα