Σοβαρά προβλήματα ρευματοπαθών στη Λάρνακα

Τεράστια προβλήματα και ταλαιπωρία θα φέρει στους ρευματοπαθείς η αντικατάσταση της Ρευματολόγου που υπήρχε μέχρι σήμερα, στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, αναφέρεται σε γραπτή ανακοίνωση του Αντιρευματικού Συνδέσμου Κύπρου.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «μετά από ένα μήνα ξεκινά σήμερα η αντικατάσταση της Ρευματολόγου Δρ. Αφροδίτης Τσιρογιάννη στο Ρευματολογικό ιατρείο Λάρνακας. Το γεγονός αυτό θα επιφέρει τεράστια προβλήματα και ταλαιπωρία σε μεγάλο αριθμό ασθενών που θα επισκεφθούν σήμερα το Ρευματολογικό Ιατρείο».

Προστίθεται

ακόμα πως «τα άτομα με σοβαρές ρευματοπάθειες χρήζουν καθημερινής αντιμετώπισης παρόλα αυτά το Υπουργείο Υγείας αποφάσισε ότι μόνο μία φορά το μήνα θα στέλνει το Ρευματολόγο στην επαρχία Λάρνακας, γεγονός που θα φέρει πολύ σοβαρά προβλήματα στους ασθενείς».

Γίνεται αντιληπτό, συνεχίζει η ανακοίνωση «ότι κινδυνεύει η υγεία και η ζωή σοβαρά πασχόντων συνανθρώπων μας λόγω της ανεπάρκειας και της μη σοβαρής αντιμετώπισης των προβλημάτων από την πολιτεία. Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας υπάρχουν προγραμματισμένες θεραπείες και οι Ρευματοπαθείς ακόμη δεν γνωρίζουν αν αυτές οι θεραπείες θα τους χορηγηθούν, ενώ οι λίστες αναμονής για ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία, ξεπερνούν τους έξη μήνες».

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα