Οι βόμβες του αττίλα χώρισαν για πάντα δίδυμους αδελφούς

Το πρωί της 20ης Ιουλίου 1974 έμμελε να είναι και το τελευταίο για τον Αντρέα Μιχαήλ από το Έξω Μετόχι. Ο 18χρονών τότε στρατιώτης του 281 Τάγματος Πεζικού στη Μύρτου κτυπήθηκε θανάσιμα από πολυβολισμούς αεροσκαφών της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας στο Κοντεμένο. Ο δίδυμος αδελφός του Μιχάλης αισθάνθηκε από την ίδια στιγμή ότι δεν θα έβλεπε ξανά τον αγαπημένο του αδελφό.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο δίδυμος αδελφός του Αντρέα Μιχαήλ, Μιχάλης Μιχαήλ "Το ένιωσα από την πρώτη στιγμή. Στο σημείο του Κοντεμένου κτυπήθηκε η φαλάγγα. Ο Αντρίκκος μας ήταν μες τα πρώτα αυτοκίνητα. Τους κτύπησαν

τέσσερα αεροπλάνα από ότι μου λέει ο συνάδελφος ο Ζαχαρίας. Κτύπησαν με πυραύλους, ναπάλ και ύστερα πολυβολούσαν την φάλαγγα. Δεν ήξερα κανείς τι έγινε. Πήγαν το απόγευμα όπως μας είπαν από μαρτυρίες που έχουμε σκωτώθηκαν σύνολο 12 άτομα εκεί. Μαζί και μια κοπέλα που περνούσε με τον γιο της απο εκεί".

Ο Άντρεας και ο Μιχάλης ήταν αχώριστοι. Γεννήθηκαν στις 10 Οκτωβρίου 1956. Φοίτησαν σε Γυμνάσιο της Λευκωσίας και ακολούθως παρακολούθησαν ξενοδοχειακές σπουδές στην Κερύνεια μέχρι το Γενάρη του 1974 όπου κατατάγηκαν στις τάξης της Εθνικής Φρουράς.

"Ήρθαν ένα Πάσχα μια θεία μου εργαζόταν εδώ, η αδελφή της μητέρας μου η κυρία Κούλα και έπιασε τον Αντρέα με την γιαγιά μου και τον έφεραν στην Λευκωσία. Εγώ δεν είμουν σπίτι εκείνη την ώρα και όταν επέστρεψα ρώτησα την μητέρα μου που είναι ο Αντρέας. Μου απάντησε ότι πήγε Λευκωσία με τη θεία σου και τη γιαγιά σου στην Ακρόπολη. Επιάσαμε λεωφορείο από το χωριό και επίασαμε τον Αντρέα να το φέρουμε πίσω. Είμασταν αχώριστοι, μέχρι τα 17 μας" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Μιχαήλ.

Τα οστά του Αντρέα εντοπίσθηκαν σε ομαδικό τάφο στον Κοντεμένο και ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο του DNA. Η κηδεία του θα τελεσθεί την Κυριακή 24 Απριλίου η ώρα 11: 30 από την εκκλησία Αγίου Χαραλάμπους στο Γέρι και η ταφή θα γίνει στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας.

Keywords
Τυχαία Θέματα