Σεισμός 7,4 ρίχτερ στην Ιαπωνία - Προειδοποίηση για τσουνάμι

Nέος ισχυρός σεισμός, μεγέθους 7,4 βαθμών, σημειώθηκε στη νότια πόλη του Κουμαμότο, της Ιαπωνίας ενώ οι Αρχές έχουν εκδώσει προειδοποίηση για τσουνάμι ύψους 1 μέτρου.

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής USGS, με δεύτερη ανακοίνωσή του ανέφερε ότι η δόνηση ήταν μεγέθους 7,4 βαθμών (από 7,1 που είχε ανακοινώσει αρχικά) και προερχόταν από εστιακό βάθος 40 χιλιομέτρων.

Προειδοποίηση για τσουνάμι μετά τον σεισμό των 7,4 βαθμών κοντά στο Κουμαμότο

Η

προειδοποίηση για τσουνάμι που εξέδωσε η μετεωρολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας αφορά μόνο μια ελαφρά άνοδο της στάθμης της θάλασσας και δεν αναμένεται να προκληθούν ζημιές, διευκρίνισαν οι αρχές μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε την περιοιχή του Κουμαμότο.

Η δημόσια ιαπωνική τηλεόραση NHK μετέδωσε ότι εφόσον προκληθεί παλιρροϊκό κύμα ενδέχεται να φτάσει σε ύψος το 1 μέτρο.

Καμια ζημιά στις μονάδες παραγωγής πυρηνικής ενέργειας μετά τον νέο ισχυρό σεισμό

Οι ιαπωνικές Aρχές ήραν την προειδοποίηση για τσουνάμι που είχαν εκδώσει μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στη νότια Ιαπωνία, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Δεν αναφέρθηκαν προβλήματα στα εργοστάσια παραγωγής πυρηνικής ενέργειας που λειτουργούν στην περιοχή.

Ο νέος αυτός σεισμός, που σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας ήταν μεγέθους 7,1 βαθμών ενώ σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής USGS ήταν 7,4 βαθμών, προκάλεσε ορισμένους τραυματισμούς.

Υπάρχουν επίσης πληροφορίες ότι άνθρωποι παγιδεύτηκαν σε κτίρια που κατέρρευσαν στην περιοχή κοντά στο Κουμαμότο, στο νότιο άκρο του νησιού Κούσου.

A baby girl was given a second chance at life when she was pulled from the rubble after an earthquake in Japan.https://t.co/5iN4mr1tRH

Fox News (@FoxNews) April 15, 2016

Πηγή: Reuters

Keywords
Τυχαία Θέματα