Οι τρικλοποδιές στην εφαρμογή του ΓεΣΥ και ο παράγοντας ΠτΔ

Τους λόγους για τους οποίους εδώ και χρόνια το ΓεΣΥ δεν κατάφερνε να βγει από το αδιέξοδο, ανέλυσε ο Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης, από το στούντιο του Σίγμα και την εκπομπή "Πρωτοσέλιδο". Καιρός να φέρουμε τις νοοτροπίες των λειτουργών μας στα επίπεδα του 2016, τονίζει μεταξύ άλλων.

Μιλώντας για την πορεία του ΓεΣΥ και τα προβλήματα που προέκυψαν, ο κ.Παμπορίδης έκανε λόγο για ένα συνονθύλευμα από διάφορες συγκυρίες που δεν επέτρεπαν, κατά καιρούς, στις όποιες κυβερνήσεις

να προχωρήσουν με το Σχέδιο.

«Κατά καιρούς δεν υπήρχε η απαιτούμενη πολιτική βούληση και όταν υπήρχε οι λοιπές συγκυρίες δεν βοηθούσαν για την υλοποίησή του. Δεν αμφιβάλλω ότι θα ήταν επιθυμητό για όλους τους κυβερνώντες στον τόπο να εισαγάγουν ένα καθολικό σύστημα υγείας», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολούθως, ο Υπουργός απέδωσε τα εύσημα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη αλλά και σε όλα τα κόμματα για το ειλικρινές τους ενδιαφέρον.

«Όλοι όσοι κάθισαν στην καρέκλα μου ήθελαν και επιθυμούσαν το ίδιο διακαώς την εισαγωγή της μεταρρύθμισης. Εκείνο που δεν υπήρχε ήταν η ανάληψη της όλης προσπάθειας σε ανώτατο επίπεδο», είπε.

Οι νοοτροπίες των λειτουργών και οι συνθήκες εργασίας

Σε ό, τι αφορά το θέμα της αυτονόμησης, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός είπε ότι πρέπει να βρούμε τον τρόπο με τον οποίο θα φέρουμε τις νοοτροπίες των λειτουργών μας στα επίπεδα του 2016 αλλά και τις κατάλληλες συνθήκες στους παροχείς υπηρεσιών υγείας του δημοσίου για να παράγουν έργο στα νοσηλευτήρια μας. Πρέπει, πρόσθεσε, να εμπεδώσουμε στους λειτουργούς μας και στο σύστημα της δημόσιας υγείας τη νοοτροπία της κοστολόγησης και τιμολόγησης των υπηρεσιών τους.

ΠτΔ: Τα νομοσχέδια ΓεΣΥ εγκρίνονται στο ερχόμενο Υπουργικό

Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, στο ερχόμενο Υπουργικό Συμβούλιο θα εγκριθούν τα δύο νομοσχέδια, δηλαδή του ΓεΣΥ και της αυτονόμησης.

Tweet to @donnakaparti

Keywords
Τυχαία Θέματα