Οι τρεις κατηγορίες ταξινόμησης ασθενών Covid-19 στις ΗΠΑ

Σε τρεις κατηγορίες ταξινόμησαν τους ασθενείς με Covid-19 στα Νοσοκομεία Αμερικανοί επιστήμονες, ανάλογα με τα προϋπάρχοντα υποκείμενα νοσήματα και την σοβαρότητα της κλινικής τους εικόνας.

Το 23% κατατάσσονται στην «αρνητική» κατηγορία με τα σοβαρότερα συμπτώματα και το μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου.

Το 17% στην «θετική» κατηγορία με την πιο ευνοϊκή κλινική εικόνα, ενώ το υπόλοιπο 60%, δηλαδή η πλειονότητα, σε μια ενδιάμεση «κανονική» κατηγορία. 

  Από το 23% των ασθενών της «αρνητικής» κατηγορίας, περίπου ο ένας στους τέσσερις, δηλαδή ποσοστό 27%, αναμένεται να καταλήξει εξαιτίας

του κορωνοϊού και των επιπλοκών του.

  Από τους ασθενείς της πολυπληθέστερης ενδιάμεσης κατηγορίας, ορισμένοι έχουν σοβαρές επιπλοκές στην καρδιά και στους πνεύμονες, με τον κίνδυνο θανάτου τους να ανέρχεται περίπου στο10%.

  Από τους ασθενείς της ευνοϊκής κατηγορίας, όλοι έχουν σχετικά ήπια συμπτώματα.  Η μελέτη έγινε από ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Μινεσότα.

Την ίδια ώρα, διεθνής επιστημονική έρευνα αναφέρει ότι οι ασθενείς που περιμένουν να χειρουργηθούν για διάφορες αιτίες θα πρέπει να εμβολιάζονται κατά του Covid-19, κατά προτεραιότητα πριν από τον γενικό πληθυσμό.  Στόχος, να μειωθεί ο κίνδυνος να μολυνθούν, καθώς, σύμφωνα με την έρευνα, περίπου ο ένας στους 100 εμφανίζουν λοίμωξη Covid-19,μετά από προγραμματισμένο χειρουργείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Covid#4519, ΗΠΑ,Covid#4519, ipa