Οι Τούρκοι κατηγορούν ΗΠΑ και ΝΑΤΟ για πόλεμο στην Ουκρανία και όχι Ρωσία

Οι περισσότεροι Τούρκοι ρίχνουν την ευθύνη για τον πόλεμο στην Ουκρανία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ παρά στη Ρωσία, σύμφωνα με δημοσκόπηση.

Περίπου το 48% του τουρκικού λαού θεωρεί υπεύθυνη την Ουάσιγκτον και τη συμμαχία του ΝΑΤΟ

για την εισβολή στην Ουκρανία, σύμφωνα με τηλεφωνική έρευνα που πραγματοποιήθηκε το Μάρτιο από την εταιρεία δημοσκοπήσεων Metropoll.

Ένα 7,5% κατηγόρησε την Ουκρανία και ένα 33,7% τη Ρωσία.

Σύμφωνα με την έρευνα της Metropoll, οι περισσότεροι Τούρκοι που θεωρούν υπεύθυνους τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ για τον πόλεμο, ανήκουν στα 2 εθνικιστικά κόμματα της Τουρκίας.

Το 68% των ψηφοφόρων του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP), που συμμετέχει στην κυβερνώσα συμμαχία του Ερντογάν, και το 67% των υποστηρικτών του αντίπαλου Καλού Κόμματος, δήλωσαν ότι τους θεωρούν υπεύθυνους.

Αντίστοιχα, το 49% των υποστηρικτών του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ερντογάν και το 48,2% όσων ψήφισαν υπέρ του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) είπαν ότι ευθύνονται η Ουάσιγκτον και το ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με κάποιους σχολιαστές, το κλίμα αυτό καλλιεργείται βέβαια στα τουρκικά τηλεοπτικά κανάλια και εφημερίδες, όπου ορισμένοι αναλυτές τείνουν να ασκούν μία αντιδυτική ρητορική και να προβάλλουν διάφορες θεωρίες συνωμοσίας από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος.

Διαβάστε επίσης: LIVE: Νέες συνομιλίες την Παρασκευή – Κατάπαυση του πυρός στη Μαριούπολη
 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τούρκοι, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ουκρανία, Ρωσία,tourkoi, ipa, nato, oukrania, rosia