Οι θρησκευτικοί λειτουργοί στα κατεχόμενα υπέρ του Αταλάι

Η ένωση θρησκευτικών λειτουργών καλεί τον «πρωθυπουργό» Χουσεϊν Οζγκιουργκιούν να επανεκτιμήσει την κίνησή του να ζητήσει την απομάκρυνση του Ταλίπ Αταλάι από τα καθήκοντα του «υπουργού θρησκευτικών».

Σε ανακοίνωσή της, η ένωση θρησκευτικών λειτουργών στα κατεχόμενα χαρακτηρίζει ως φωνή της λογικής, της δικαιοσύνης και της συνείδησης της κοινότητας την ενέργεια του Τ/κ ηγέτη να ζητήσει με απαντητική επιστολή του προς τον κ. Οζγκιουργκιούν να δικαιολογήσει το αίτημα για απομάκρυνση του Αταλάι. Η ένωση επικρίνει επίσης το γεγονός ότι η επιστολή Οζγκιουργκιούν

προς Ακιντζί είχε διαρρεύσει προς τον Τύπο πριν φτάσει στον Τ/κ ηγέτη.

Σχολιάζοντας δε την άποψη που ακούγεται στην τ/κ κοινότητα ότι ο μουφτής πρέπει να είναι «ένας από μας» (δηλαδή Τ/κ), αναφέρει ότι πρόκειται για μια απόπειρα επικίνδυνη και λανθασμένη ενάντια στην ενότητα και την ομοψυχία, την ισλαμική θρησκεία, τις παγκόσμιες αξίες και την ιστορία της Κύπρου, και τονίζει ότι καθήκον των θρησκευτικών λειτουργών είναι να ξεπεράσουν τον εθνικό ή γεωγραφικό διαχωρισμό.

Να σημειωθεί ότι με πρωτοβουλία κάποιων ατόμων στο facebook κυρίως ξεκίνησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσπάθεια στήριξης του πρώην μουφτή και «υπουργού θρησκευμάτων» στα κατεχόμενα, Αχμέτ Γιονλουέρ, ώστε να είναι αυτός ο διάδοχος του Ταλίπ Αταλάι που είναι τουρκικής καταγωγής. Ο Γιονλουέρ είχε διατελέσει στη θέση του μουφτή και "υπουργού" πριν από τον Αταλάι και, όπως γράφτηκε προ ημερών σε τ/κ εφημερίδες, θεωρείται άνθρωπος του τ/κ Δημοκρατικού Κόμματος, αλλά και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον οποίο έχει πολύ καλές σχέσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα