Απαγωγή Μαρί-Ελένης:Ραγδαίες εξελίξεις - Απόφαση Δικαστηρίου

Απόφαση για άμεση παράδοση της 4χρονης Μαρί Ελένης στη μητέρα της, εξέδωσε Δικαστήριο στη Νορβηγία.

Η απόφαση Δικαστηρίου, ημερομηνίας 15 Αυγούστου, αφορά αίτηση για επαναπατρισμό και επιστροφή παιδιού. Η εν λόγω απόφαση ουσιαστικά κλείνει τα περιθώρια στον καταζητούμενο πατέρα αφού ούτε λίγο ούτε πολύ, σε μια σύνοψη έξι σημείων ενσωματωμένα σε μια 8σελιδη απόφαση, δίδει ξεκάθαρες εντολές για τον 49χρονο.

Τα σημαντικότερα σημεία της απόφασης αναφέρουν τα εξής:

- Ο πατέρας πρέπει άμεσα να επιστρέψει

την Μαρί - Ελένη στην Κύπρο.
- Εάν δεν συνοδεύσει την ανήλικη στην Κύπρο, τότε θα ενεργοποιηθεί άμεσα οδηγία για επαναπατρισμό του
- Αν δεν τηρηθούν όσα προαποφασίστηκαν στο Δικαστήριο, τότε η μητέρα της Μαρί - Ελένης έχει το δικαίωμα να την ψάξει στη Νορβηγία και αν την εντοπίσει να την επιστρέψει στην Κύπρο.
- Εάν η Μαρί Ελένη εντοπιστεί από τις νορβηγικές αρχές στην χώρα της, τότε τα ταξιδιωτικά της έγγραφα θα παραδοθούν στην μητέρα της.

Ερμηνεύοντας την εν λόγω απόφαση, πηγές του SigmaLive αναφέρουν ότι πολύ απλά ο κλοιός στενεύει για τον πατέρα, αφού εάν προσπαθήσει να μεταφέρει το παιδί Νορβηγία τότε, άμεσα η 4χρονη θα επιστραφεί στην μητέρα της, δηλαδή στην Κύπρο.

Αυτό που προκύπτει από την σχετική απόφαση είναι το προφανές και αυτό που τονίζεται από την πρώτη ημέρα, ότι δηλαδή η υπόθεση αφορά απαγωγή της 4χρονης Μαρί Ελένης.

Ίδιες πληροφορίες του SigmaLive αναφέρουν ότι δεν υπήρξε ποτέ πληροφόρηση ότι ο Νορβηγός βρισκόταν μαζί με το παιδί στην Τουρκία. Ως μόνο στοιχείο, θεωρείται αυτό της διαφυγής από τις πρώτες μέρες με σκάφος από την Κύπρο με κατεύθυνση την Τουρκία χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάτι χειροπιαστό.

Keywords
Τυχαία Θέματα