Οι τελευταίες ανατριχιαστικές στιγμές του πλοίαρχου Α. Ιωαννίδη

Επτά χρόνια από την φονική έκρηξη στο Μαρί οι μνήμες ξυπνούν.

Η σύζυγος του ήρωα πλοιάρχου Αντρέα Ιωαννίδη, καλεσμένη στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» μίλησε για τις τελευταίες του στιγμές.

Η κυρία Μαρία Ιωαννίδου ανέφερε: «Ο Αντρέας όπως και οι υπόλοιποι έμειναν εκεί πιστοί στο καθήκον. Κάθε μέρα έρχεται μια σκηνή στο μυαλό μου, αυτή που μου αφηγήθηκε ένας από τους τραυματίες ήρωες του Μαρί, αξιωματικός του ναυτικού».

Η ίδια όπως σημείωσε ζήτησε από τον αξιωματικό

να της αφηγηθεί τις τελευταίες στιγμές του συζύγου της.

Ο αξιωματικός της είπε: «Όπως ακουμπούσε πάνω στα κάγκελα εκεί της σκοπιάς ανέβαιναν τεράστιες φλόγες έτοιμες να τους “καταβροχθίσουν” κι ο Αντρέας να κρατά εκεί τα κάγκελα και να στέκεται όπως ο καπετάνιος όταν βυθίζεται το καράβι και δεν το εγκαταλείπει».

«Αυτή η σκηνή με συγκλονίζει και είναι συνεχώς και μόνιμα και καθημερινά μέσα μου», πρόσθεσε η κυρία Ιωαννίδου.

Παρούσα στην εκπομπή ήταν και η σύζυγος του επίσης ήρωα Αρχικελευστή Κλεάνθη Κλεάνθους.

Η κυρία Κάτια Κλεάνθους μιλώντας για τον σύζυγο της ανέφερε: «Διαβάζοντας τις μαρτυρίες του πορίσματος του κ. Πολυβίου, κάποιος συνάδελφός του Κλεάνθη είχε πει ότι ο αείμνηστος Αντρέας Ιωαννίδης τους είχε πει “φύγετε θα μείνω εγώ με τον Κλεάνθη και θα τα κανονίσω”. Αυτό που διάβασα που επιβεβαίωσε ακόμα μια φορά το θάρρος που επιδείκνυε ο Κλεάνθης και την αγάπη του απέναντι στο καθήκον του. Είμαι σίγουρη ότι δεν δείλιασε μπροστά στην εικόνα της λαίλαπας και στάθηκε εκεί μέχρι τέλους».

Να σημειωθεί ότι στις 8:30 θα τελέστηκε τρισάγιο στο εκκλησάκι, που ανεγέρθηκε στο χώρο της έκρηξης, στη Ναυτική Βάση, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη και του ΥΠΑΜ, Σάββα Αγγελίδη.

Τη ζωή τους, εν ώρα καθήκοντος έχασαν εκείνο το πρωινό της 11 Ιουλίου του 2011 ο Αρχιπλοίαρχος, Ανδρέας Ιωαννίδης, ο Πλοίαρχος, Λάμπρος Λάμπρου, ο Ανθυπασπιστής, Κλεάνθης Κλεάνθους, ο Επικελευστής, Μιχάλης Ηρακλέους, ο Κελευστής, Αντώνης Χαραλάμπους, οι Λοχίες Σπύρος Τταντής, Βασίλης Κρόκος, Γιώργος Γιακουμής, Παναγιώτης Θεοφίλου, Αδάμος Αδάμου, οι στρατιώτες Μίλτος και Χρίστος Χριστοφόρου και ο Υπαστυνόμος, Ανδρέας Παπαδόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα