Οι σημερινές αναφορές στον τ/κ Τύπο

Κλυδωνισμοί εξακολουθούν να υπάρχουν στα κατεχόμενα, για τρίτη ημέρα, όσον αφορά το θέμα της παραχώρησης «υπηκοοτήτων» του ψευδοκράτους σε εκατοντάδες, όπως φαίνεται, άτομα το τελευταίο διάστημα. Το θέμα κυριαρχεί και σήμερα στον τ/κ Τύπο, μαζί με φημολογούμενο κατάλογο με απαγορευμένα βιβλία – πιθανόν να χρησιμοποιούν μέλη της ΦΕΤΟ – ατασθαλίες στο «τμήμα αδειών και κυκλοφορίας οχημάτων» Μόρφου, σκάνδαλο στο εμπόριο κρεάτων κ.ά.

Η «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Ανακοινώστε την απαγορευμένη λίστα σας», γράφει πως ό,τι γίνεται στην Τουρκία, γίνεται πλέον και στα κατεχόμενα,

αλλά χωρίς αντίδραση και σημειώνει ότι ενώ οι Τ/κ είναι μέλη της ΕΕ, βιβλία που στην Ένωση δεν είναι απαγορευμένα, στα κατεχόμενα είναι, και ζητεί από την «κυβέρνηση» να γνωστοποιήσει τον κατάλογο με τα απαγορευμένα βιβλία. Αλλού γράφει ότι ο Γ.Γ. της συντεχνίας των δασκάλων,Σενέρ Ελτζίλ ζήτησε από την «κυβέρνηση» να προβεί σε δήλωση για την παραχώρηση «υπηκοότητας» στην Τουρκάλα Σενούρ Γκιουλμπουτάκ, που ήρθε στα κατεχόμενα με τουριστική τρίμηνη βίζα μόνο. Σε άλλο θέμα γράφει για σκάνδαλο και αναφέρει ότι αγελάδες που κοντεύουν να πεθάνουν, τις σφάζουν και διαθέτουν το κρέας στην αγορά.

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Μεγάλη αδικία σε χιλιάδες άτομα», αναφέρει ότι είναι αυτή που έφερε στη δημοσιότητα το θέμα της «υπηκοότητας» στην Γκιουλμπουντάκ και παραθέτει τις αντιδράσεις των κομμάτων, επισημαίνοντας ότι από πλευράς «κυβέρνησης» τηρείται σιγή ιχθύος. Αλλού γράφει ότι σε φλεγόμενη μπάλα μετατράπηκε ιδιωτικό όχημα ενώ κινείτο στον κεντρικό δρόμο κοντά στη Μια Μηλιά λόγω βραχυκυκλώματος. Ο οδηγός σώθηκε. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι παρά τις αντιδράσεις για τα πολλά «πανεπιστήμια» στα κατεχόμενα, η αρμόδια «επιτροπή» του «υπουργείου παιδείας» πέρασε από αξιολόγηση άλλα τρία «πανεπιστήμια» και τα ενέκρινε.

Η «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Έγινε χαμός», γράφει ότι στη χθεσινή έκδοση της «εφημερίδας του κράτους» αναφέρεται ότι άλλα πέντε άτομα πήραν την «υπηκοότητα» με απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου», ενώ σε σκάνδαλο έχει μετατραπεί η περίπτωση της Γκιουλμπουτάκ, υπόθεση που είδε το φως της δημοσιότητας και σε τουρκικά ΜΜΕ. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, στην ομιλία του χθες στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, είπε ότι είναι έτοιμος για διαπραγματεύσεις, αλλά κατηγόρησε την Τουρκία. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι φτηνά τη γλίτωσαν οι επιβαίνοντες στο ιδιωτικό αεροπλάνο που τυλίχθηκε στις φλόγες λίγο μετά την αναγκαστική επιστροφή και προσγείωσή του στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης. Το τζετ είχε προορισμό τα κατεχόμενα.


Η «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Καταγράφονται οι ατασθαλίες», γράφει ότι στο παράρτημα του «τμήματος αδειών και κυκλοφορίας οχημάτων» στην Μόρφου, υπήρχαν καταγγελίες για ατασθαλίες και κατά την έρευνα που έγινε εντοπίστηκαν σημαντικά στοιχεία, τα οποία καταγράφονται σε έκθεση. Αλλού γράφει ότι ο «υπουργός ενέργειας και οικονομίας» Σουνάτ Ατούν δήλωσε πως θα δοθούν 12 εκ. ΤΛ (3 εκ. ευρώ) σε γεωργία, τουρισμό και ενδυνάμωση του ανταγωνισμού. μέσω του έκτου οικονομικού πακέτου ενίσχυσης προγραμμάτων. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι πολλοί οδηγοί χρησιμοποιούν επικίνδυνους παράδρομους μεταξύ Μιας Μηλιάς και Δικώμου, όπου ο κανονικός δρόμος είναι κλειστός για εργασίας, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ζωή τους.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Σε 1,5 μήνα 940 κατ’ εξαίρεση υπηκοότητες», αναφέρεται στη νομική πτυχή που επικαλείται το «υπουργικό συμβούλιο» για τις 940 αυτές περιπτώσεις, με την εφημερίδα να σημειώνει ότι υπάρχουν τουλάχιστον δύο προϋποθέσεις που αναφέρονται στη σχετική «νομοθεσία» και δεν πληρούνται. Αλλού γράφει ότι σε ακόμη ένα τροχαίο ατύχημα στον δρόμο Κυθρέας – Κερύνειας ένα άτομο τραυματίστηκε, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε συγκρούστηκε με τα προστατευτικά κιγκλιδώματα. Σε άλλο θέμα φιλοξενεί δηλώσεις πολιτών για το θέμα των «υπηκοοτήτων».

Keywords
Τυχαία Θέματα