Οι σημερινές αναφορές στον τ/κ Τύπο

Με διαφορετική θεματολογία ο τ/κ Τύπος της Δευτέρας καλύπτει την επικαιρότητα. Από τις παραχωρήσεις κτιρίων του ΕΒΚΑΦ σε οργανώσεις του πολιτικού Ισλάμ που πρόσκεινται στο ΑΚΡ, τα μέτρα ενάντια στην εξάπλωση των ναρκωτικών και στις δύο πλευρές, τα πολλά σκουπίδια και το πρώτο εκλογικό συνέδριο του Κόμματος του Λαού με την επανεκλογή Οζερσάι, είναι μεταξύ των κύριων θεμάτων στα πρωτοσέλιδα των πέντε τουρκοκυπριακών εφημερίδων σήμερα.

H «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Η εντός των τειχών (Λευκωσία) παραδόθηκε στους φανατικούς», γράφει ότι το ΕΒΚΑΦ έχει παραχωρήσει δύο κτίρια στην εντός των τειχών

Λευκωσία στην ένωση «οικουμενικής αγάπης και αδελφότητας», την οποία χαρακτηρίζει η εφημερίδα ως τζιχαντιστική. Αλλού γράφει ότι με την επιστροφή του από την Κύπρο στην Τουρκία ο Τσαβούσογλου «υπαγόρευσε» του Ακιντζί. Σε άλλο θέμα γράφει ότι κάθε μέρα συμβαίνει και ένα εργατικό ατύχημα και αναφέρεται στην πτώση από οικοδομή εργαζόμενου που βρήκε ακαριαίο θάνατο.

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Καταργήθηκαν τα έργα με βάση τον τοπικισμό», αναφέρεται στην ομιλία χθες του Κουντρέτ Οζερσάι στο πρώτο εκλογικό συνέδριο του Κόμματος του Λαού, όπου έδωσε έμφαση στα πεπραγμένα ενάντια στη διαφθορά, την άρση της «βουλευτικής ασυλίας» και τον μη διορισμό νέων συμβούλων. Αλλού γράφει ότι ο καβγάς μεταξύ δύο ομάδων νεαρών σε κλαμπ στην Αμμόχωστο τέλειωσε στο «αστυνομικό» τμήμα. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στους εορτασμούς του "συνδέσμου συγγενών ηρώων" για τους Τ/κ που έχασαν τη ζωή τους στον αγώνα ενάντια στη βρετανική αποικιοκρατία το 1958.

Η «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Μέτρα ενάντια στην αρπαχτή», γράφει ότι η «υπουργός υγείας» δήλωσε ότι έχουν λάβει μέτρα σχετικά με τη μη καταβολή από κάποια «πανεπιστήμια» της εισφοράς για κάθε φοιτητή στο ταμείο υγείας, παρ’ ότι το αντίτιμο αυτό εισπράττεται από τους φοιτητές. Αλλού γράφει ότι οι εισαγωγές από Τουρκία αυξήθηκαν κατά 3,65 εκ. δολάρια. Σε άλλο θέμα δημοσιεύει συνέντευξη της ανθρωπολόγου Ρεμπέκας Μπράιαντ, που προτείνει, αντί για περιεκτική, λύση βήμα με βήμα.

Η «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Βγάζουμε πολλά σκουπίδια», δημοσιεύει φωτογραφία από τον σκουπιδότοπο Κουτσοβέντη και γράφει ότι αντί σε 10 χρόνια που προβλεπόταν, ο σκυβαλότοπος όπου καταλήγουν τα σκουπίδια από τους 20 από τους 28 «δήμους», γέμισε στα έξι. Αλλού γράφει ότι ανησυχία προκαλεί στην Αμμόχωστο το γεγονός ότι σε πάρκο απέναντι από τις εργατικές κατοικίες βρίσκονται άδειες σύριγγες. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι αυξήθηκε η κίνηση στα λιμάνια στα κατεχόμενα κατά 2,15% το 2018.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Είναι προϋπόθεση η συνεργασία βορρά – νότου στα ναρκωτικά», δημοσιεύει συνέντευξη του προέδρου της επιτροπής αγώνα ενάντια στα ναρκωτικά, Χασάν Καραοκτσού που δηλώνει ότι για να παταχθεί το αυξανόμενο φαινόμενο χρήσης ναρκωτικών σε όλο και νεαρότερες ηλικίες θα πρέπει να συνεργαστούν οι «αστυνομίες» «βορρά – νότου», όπως ανέφερε. Αλλού γράφει ότι οι τουρίστες στον «βορρά» ήταν 1.049.000 και στον «νότο» 3.938.000 για το 2017. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Κουντρέτ Οζερσάι επανεξελέγη πρόεδρος του Κόμματος του Λαού στο χθεσινό πρώτο εκλογικό του συνέδριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα