Οι σημερινές αναφορές στον τ/κ Τύπο

Θέματα υγείας, οικονομίας, αλλά και το προεκλογικό σκηνικό εν όψει των πρόωρων «βουλευτικών εκλογών», είναι μεταξύ των θεμάτων στα πρωτοσέλιδα των πέντε τ/κ εφημερίδων, ενώ αίσθηση προκαλεί το κύριο θέμα εφημερίδας για την εκλογή στον σύνδεσμο γονέων του Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου ενός Τ/κ, παντρεμένου με Ελληνοκύπρια, τα παιδιά των οποίων φοιτούν στο σχολείο. Αναφορά γίνεται επίσης στον μαραθώνιο 4χλμ στη Λευκωσία με στόχο τη βοήθεια στα παιδιά στο χωριό SOS, στα κατεχόμενα, το νέο οδικό ατύχημα σε γνωστό σημείο στον κεντρικό δρόμο Λευκωσίας – Κερύνειας,

αλλά και αστυνομικές ειδήσεις.



Η «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Μια ακόμα εκλογική συμμαχία», γράφει ότι παίρνει σάρκα και οστά η συμμαχία του κόμματος Ενωμένη Κύπρος με το κόμμα Κοινοτικής Σωτηρίας – νέες δυνάμεις εν όψει των «εκλογών», που άνοιξε τον δρόμο για τη διαίρεση του ΚΕΚ, το οποίο πήγε τελικά σε έκτακτο εκλογικό συνέδριο και επανεξελέγη ο Ιζέτ Ιζτζιάν στη θέση του προέδρου. Αλλού γράφει ότι εκατοντάδες άτομα συμμετείχαν στον μαραθώνιο της Λευκωσίας, που διοργανώνεται κάθε χρόνο. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στον θάνατο ασθενούς τον περασμένο μήνα, ο οποίος αρχικά νοσηλεύθηκε στο «κρατικό» νοσοκομείο Λευκωσίας και μετά σε ιδιωτικό νοσοκομείο, όπου και απεβίωσε.

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Οι γυναίκες δεν πρέπει να αμελούν την εξέταση», αναφέρεται στην παρότρυνση γιατρού στο ογκολογικό τμήμα του «κρατικού» νοσοκομείου Λευκωσίας προς τις γυναίκες να αυτοεξετάζονται στο στήθος μία φορά τον μήνα και να κάνουν μαστογραφία μία φορά τον χρόνο, ως μέτρο πρόληψης του καρκίνου του μαστού. Αλλού γράφει ότι εκατοντάδες συμμετείχαν στον μαραθώνιο της Λευκωσίας που διοργάνωσε ο «δήμος» για τα παιδιά του χωριού SOS. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην περίπτωση ενός άνδρα που κρυφοκοίταζε στο σπίτι μιας γυναίκας και όταν έγινε αντιληπτός από τον σύντροφή της, έφαγε ξύλο και συνελήφθη.

Η «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Για πρώτη φορά μετά από 42 χρόνια», γράφει ότι για πρώτη φορά στο γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου, με τους 26 μαθητές και τους 28 δασκάλους, εξελέγη πρόεδρος του συνδέσμου γονέων ένας Τ/κ, ο Τσιλέρ Τζιαμπί, σύζυγος Ε/κ. Αλλού γράφει ότι περίπου 500 ασθενείς επισκέπτονται καθημερινά το τμήμα πρώτων βοηθειών του «κρατικού» νοσοκομείου Λευκωσίας. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στις επικρίσεις του προέδρου του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν ότι η «κυβέρνηση» ΚΕΕ – ΔΚ δεν δίδει «υπηκοότητες» αλλά εγγράφει ψηφοφόρους.

Η «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Το πρόβλημα των πολιτών είναι το οικονομικό», αναφέρεται στην τριμηνιαία έρευνα του κέντρου για τα δικαιώματα, την ταυτότητα και τους πρόσφυγες (CMIRS) όσον αφορά το ποια θεωρούν οι πολίτες ως κύρια ζητήματα και τον δείκτη ευτυχίας. Αλλού αναφέρεται σε ακόμη ένα αυτοκινητικό ατύχημα στην περιοχή Κύκλος προς την Κερύνεια, όπου το όχημα έπεσε σε χαράδρα 40 μέτρων και ο 21χρονος οδηγός τραυματίστηκε σοβαρά. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στη σύλληψη ενός άνδρα που φέρεται να ήταν μέλος της οργάνωσης του Γκιουλέν και ξέπλενε στα κατεχόμενα μαύρο χρήμα, ενώ προσπαθούσε να διαφύγει με ταχύπλοο από τον Δαυλό.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Το ντέρτι μας δεν είναι η βιτρίνα, αλλά στελέχη δίκαια και αξιόπιστα», φιλοξενεί δηλώσεις του προέδρου του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν στην εφημερίδα για το τι επιδιώκει το κόμμα του στις επερχόμενες «βουλευτικές εκλογές». Αλλού φιλοξενεί συνέντευξη του πρώην «υφυπουργού συγκοινωνιών», ειδικού σε θέματα τεχνολογίας με πείρα 22 χρόνων στην Αμερική, Σουάτ Γιελντενέρ για τον δημόσιο διαγωνισμό που προκήρυξε η «κυβέρνηση» όσον αφορά την παροχή υπηρεσιών 4G στην κινητή τηλεφωνία. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην περίπτωση ανεύρεσης οστών δύο Τ/κ στην περιοχή «ο κήπος του τεκκέ» στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα