Κηδείες με δανεικά φέρετρα; Και όμως είναι πλέον γεγονός!

Δεν πρόκειται για μόδα, αλλά για κάποιους αποτελεί μοναδική επιλογή, αφού δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια να αγοράσουν φέρετρο για να θάψουν τους συγγενείς τους και έτσι νοικιάζουν ένα φέρετρο έναντι περίπου 100 ευρώ και όταν θάψουν τον μακαρίτη επιστρέφουν το φέρετρο στον ιδιοκτήτη του, ο οποίος αναλαμβάνει κηδείες.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», η πράξη φαίνεται να έχει περιβληθεί και με θρησκευτικότητα, καθώς στους συγγενείς λέγεται, υπό μορφή παρηγοριάς, ότι και ο Ιησούς Χριστός

δεν θάφτηκε μέσα σε φέρετρο, αλλά τυλίχτηκε σε μία σινδόνη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το φαινόμενο των ενοικιαζόμενων φερέτρων δεν προσέλαβε ακόμα μεγάλες διαστάσεις, ωστόσο εκτιμάται ότι μελλοντικά θα κερδίσει έδαφος. Η αγορά ενός φερέτρου κοστίζει για κάποιον που δεν διαθέτει πολλά χρήματα περίπου 300 ευρώ και μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 2 χιλιάδες ευρώ, αναλόγως της περίστασης και του βαλαντίου των συγγενών.

Ο «Φιλελεύθερος» αναφέρει ότι η ενοικίαση φερέτρων δεν πέρασε απαρατήρητη τουλάχιστον από ιδιοκτήτες γραφείων κηδειών, οι οποίοι βλέπουν μέχρι και αθέμιτο ανταγωνισμό. Από πλευράς τους, όσοι αναλαμβάνουν κηδείες και προσφέρουν νοικιασμένα φέρετρα, θεωρούν ότι προσφέρουν φτηνή λύση σε συγγενείς που δεν διαθέτουν χρήματα και μάλιστα για κάτι το οποίο αν αγοραστεί θα χρησιμοποιηθεί μόνο μια φορά.

Προς το παρόν, η επιλογή της ταφής με νοικιασμένα φέρετρα παρατηρείται σε κοινότητες και σε ένα δήμο, αναφέρει στο δημοσίευμα η εφημερίδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα