Οι πρώτες ενδείξεις

EXIT POLL
Για άλλη μια φορά οι δημοσκοπήσεις που διεξάγονταν μέχρι και την τελευταία στιγμή στην Ελλάδα, δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν επαρκώς το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών. Οι αποκλίσεις, κυρίως στα κόμματα που κινήθηκαν κοντά στο όριο εισόδου στη Βουλή 3%, ήταν μεγάλες κι αυτό φάνηκε από νωρίς, όταν ανακοινώθηκε το τελικό, ενοποιημένο exit poll,

που μετέδωσαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί της Ελλάδας στις 20:00, λίγο μετά το κλείσιμο της κάλπης. Στην έρευνα συμμετείχαν συνολικά 8.000 ψηφοφόροι, το αντιπροσωπευτικό δείγμα συλλέχθηκε από 100 εκλογικά κέντρα πανελλαδικά και οι εταιρείες που διαμόρφωσαν το κοινό αποτέλεσμα ήταν η Metron Analysis, η Alco, η GPO-OPINION IPSOS, η Marc και η MRB.

Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα με βάση τα ενοποιημένα exit polls θα ήταν: ΣΥΡΙΖΑ με 33%-35%, Νέα Δημοκρατία με 28,5%-30%, Χρυσή Αυγή με 7%-8%, Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) με 6%-7%, ΚΚΕ με 5,5%-6,5%, Ποτάμι με 4%-4,5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3%-4%. Η Ένωση Κεντρώων σύμφωνα με τα exit poll πήρε 3%-4%, ενώ η Λαϊκή Ενότητα φάνηκε να μένει οριακά εκτός Βουλής με 2,5%-3%.

Keywords
Τυχαία Θέματα