Οι πρώτες αντιδράσεις μετά τη διακαναλική Ακιντζί - VIDEO

Τη διακαναλική συνέντευξη του Μουσταφά Ακιντζί σχολίασαν στο ΣΙΓΜΑ και την εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» οι εκπρόσωποι των κομμάτων.

Συγκεκριμένα, καλεσμένοι στην εκπομπή ήταν οι βουλευτές Αμμοχώστου, Ονούφριος Κουλλά του ΔΗΣΥ, Νίκος Κέττηρος του ΑΚΕΛ και Μιχάλης Γεωργάλας του κινήματος Αλληλεγγύη.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ σημείωσε ότι ο κ. Ακιντζί απογοητεύει για ακόμη μια φορά μέσα από τις δηλώσεις του.

Όπως πρόσθεσε ο κ. Κουλλά, η διακαναλική συνέντευξη είχε,

μεταξύ άλλων, και ως σκοπό να στείλει ο κ. Ακιντζί μηνύματα προς την Τουρκία για τη διατήρηση της κοσμικότητας που διακρίνει του Τουκροκύπριους και της διαφορετικής τους κουλτούρας και ταυτότητας.

Αυτό, τόνισε ο εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ, είναι και το βασικό δίλημμα των Τουρκοκυπρίων. Αν δηλαδή θα ανεξαρτητοποιηθούν από τη δαμόκλειο σπάθη της Τουρκίας, που στην ουσία θα τους εξαφανίσει ή κατά πόσο θέλουν να ζήσουν σε ένα σύγχρονο κράτος μαζί με τους Ε/κ.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Νίκος Κέττηρος επανέλαβε την απογοήτευση του κόμματος για τη στάση και τις θέσεις τόσο του κ. Ακιντζί όσο και άλλων Τ/κ αξιωματούχων, βάζοντας όμως στο κάδρο το γεγονός ότι σε δυο χρόνια θα υπάρξουν εκλογές, γεγονός που επηρεάζει τη ρητορική τους.

Η ταύτιση, υπογράμμισε ο κ. Κέττηρος, του κ. Ακιντζί με τις ακραίες τουρκικές θέσεις, απογοητεύουν και ένα μεγάλο μέρος των Τουρκοκυπρίων, οι οποίοι τον εξέλεξαν στις παράνομες εκλογές των κατεχομένων.

Αναφορικά με το Κυπριακό, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ δήλωσε ότι κρατάει το θετικό από τη διακαναλική του κ. Ακιντζί, ο οποίος δήλωσε έτοιμος να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Με τη σειρά του, ο βουλευτής του κινήματος Αλληλεγγύης Μιχάλης Γεωργάλας τόνισε ότι οι Τουρκοκύπριοι και μέσα σε αυτό κλίμα ψάχνουν μια αφορμή για να διαφοροποιηθούν.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η νέα γενιά των Τουρκοκύπριων πολιτικών προσπαθούν να κερδίσουν την εύνοια της Τουρκίας με φόντο τις επόμενες παράνομες εκλογές στα κατεχόμενα.

Keywords
Τυχαία Θέματα