Οι λεπτομέρειες του συνδυασμού "Πορεία Αλλαγής"

Μέλη της Θύρας 9, με ανακοίνωσή τους, ενημερώνουν για τον Συνδυασμό "Πορεία Αλλαγής", εν όψει της Εκλογικής Συνέλευσης στην Ομόνοια στις 2 Μαΐου. Το επισυναπτόμενο δεν αποτελεί το τελικό πλάνο του Συνδυασμού, αλλά ένα προκαταρκτικό πλαίσιο προσανατολισμού και δράσης. Περισσότερα, όπως ενημερώνουν, θα αναλυθούν τις επόμενες μέρες σε ανοικτές συγκεντρώσεις.

Η επιστολή που έστειλαν στα ΜΜΕ:

"Στις κρίσιμες στιγμές που διανύει το Σωματείο μας, δεν μπορούμε να μείνουμε

αμέτοχοι. Παίρνουμε λοιπόν στους ώμους μας τη βαριά ευθύνη να το οδηγήσουμε στην επόμενη ημέρα. Κόντρα σε λογικές ξένες προς την ιστορία μας, κόντρα σε βεβιασμένες αποφάσεις, προτείνουμε την δική μας επιλογή.

Αποφασίσαμε να συστηθούμε στον Πράσινο Λαό με το όνομα Πορεία Αλλαγής. Καθόλου τυχαία η επιλογή του ονόματος, αφού θεωρούμε ότι η δική μας πρόταση είναι αυτή που θα οδηγήσει το Σωματείο μας στην πολυπόθητη αλλαγή.

Η 2α Μαΐου 2018, δεν μπορεί παρά να είναι ημέρα αναμέτρησης με τη συνείδησή μας. Ημέρα υπεράσπισης όλων όσων, περήφανα, πρεσβεύει ο αγαπημένος μας Σύλλογος από την ίδρυσή του. Ημέρα που πρέπει να θυμηθούμε ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ, δεν είναι η οποιαδήποτε ομάδα που έχει Λαό, αλλά ο Λαός που έχει ομάδα.

Τα μέλη μας, όσοι και όσες διαβάζουν την ιστορία και τις συνθήκες ίδρυσής της και δακρύζουν στη σκέψη για τις γενιές που αντιστάθηκαν, όσοι και όσες συγκινούνται από τις θυσίες των αγνών φιλάθλων, που από το υστέρημά τους κράτησαν ζωντανό αυτό τον Σύλλογο σε καιρούς χαλεπούς, συνειδητοποιούν ότι αποτελεί ιστορικό καθήκον τόσο η διαφύλαξη του λαϊκού του χαρακτήρα όσο και η επιβεβλημένη Πορεία Αλλαγής προς τον εκσυγχρονισμό και τον επαγγελματισμό.

Τιμώντας με την ψήφο τους την Πορεία Αλλαγής, τιμώντας με την εμπιστοσύνη τους αυτούς που δεν παραδίδουν τα κλειδιά και συνεχίζουν να πιστεύουν ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ πρέπει να παραμείνει στους Ομονοιάτες ανθρώπους του χώρου της. Τιμώντας αυτούς που θα δουλέψουν με συνέπεια και επαγγελματισμό για τη ριζική ανασυγκρότηση του Σωματείου και ταυτόχρονα τιμώντας αυτούς που θα δρομολογήσουν δομικές αλλαγές, με τις σωστές διαδικασίες, κατόπιν διαβούλευσης και ανταλλαγής απόψεων με μέλη, φιλάθλους και οργανωμένα σύνολα.

Η διαφύλαξη του λαϊκού χαρακτήρα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΔΕΝ σημαίνει άρνηση να αλλάξουν, επιτέλους, όσα εμποδίζουν τη μετάβασή του σε ένα πιο ορθολογικό, τεχνοκρατικό και σύγχρονο τρόπο διοίκησης. Διαφυλάσσοντας, παράλληλα, ως κόρη οφθαλμού τον χαρακτήρα του Συλλόγου και τη ενεργή συμμετοχή των μελών σε οτιδήποτε αφορά το οικοδόμημα. Ας μην ξεχνάμε πως η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν είναι απλά ένας Σύλλογος, αλλά ένας φορέας ενός εναλλακτικού αθλητισμού με λαϊκό χαρακτήρα.

Η πρότασή μας αναπτύσσεται σε τρεις άξονες, που δένουν σ’ ένα ευρύτερο πλάνο στρατηγικής, το οποίο μέσα από μια διαδικασία ριζικής ανασυγκρότησης, με όραμα και στόχους, αποσκοπούν στη σταδιακή επαναφορά της ΟΜΟΝΟΙΑΣ σε πρωταγωνιστικό ρόλο και στο κλείσιμο του ιστορικού κύκλου της παρακμής.

1. Συνετή οικονομική διαχείριση

2. Έναρξη διαλόγου για δομικές/καταστατικές αλλαγές με ορίζοντα εξαμηνίας

3. Ριζική αναδιοργάνωση εσωτερικής λειτουργίας Σωματείου και Τμημάτων

Διαβάζοντας τους άξονες αλλά και την ανάλυσή τους στη συνέχεια, εύλογα θα προκύψουν ερωτήματα, όσον αφορά το Οικονομικό σκέλος της πρότασης.

Όλα όσα αφορούν το Οικονομικό σκέλος της πρότασης αλλά και πιο λεπτομερής ανάλυση των τριών αξόνων, θα γίνει τις επόμενες μέρες στις ανοικτές συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν.

Για να καθησυχάσουμε όμως εκ των προτέρων τον Πράσινο Λαό, να αναφέρουμε ότι η πρότασή μας προβλέπει άμεση εισροή ρευστού, ώστε να καλυφθεί το ποσό που αφορά τα κριτήρια".

Keywords
Τυχαία Θέματα