Στο «δικαστήριο» οι φοιτητές από τις ελ. περιοχές

Οι συλλήψεις των τριών ξένων φοιτητών στα κατεχόμενα γιατί έβγαζαν φωτογραφίες στα Βαρώσια, οι χθεσινές δηλώσεις του Τ/κ ηγέτη για το Κυπριακό, ο όγκος του τομέα της διαδικτυακής ενημέρωσης και η αναδάσωση που δεν προλαβαίνει να γίνει λόγω των πυρκαγιών, είναι μεταξύ των κύριων θεμάτων των πέντε τ/κ εφημερίδων σήμερα. Αναφορά γίνεται, επίσης, στο καθεστώς λειτουργίας των καμπαρέ, με αφορμή μια εκκρεμούσα δίκη, ο θάνατος δύο γνωστών Τ/κ λόγω της ασθένειας του καρκίνου και οι εορτασμοί για τη χθεσινή Ημέρα του Παιδιού.

Η «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Η εκδίκηση των φιδιών στα Βαρώσια», αναφέρεται στις συλλήψεις των τριών φοιτητών από την Πολωνία και τη Λιθουανία επειδή έβγαλαν φωτογραφίες στα Βαρώσια και γράφει ότι σήμερα θα οδηγηθούν και πάλι ενώπιον «δικαστηρίου». Αλλού αναφέρει ότι πνίγηκε 78χρονος Γάλλος τουρίστας στη θάλασσα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο «πρωθυπουργός» Ερχιουρμάν επιβεβαίωσε ότι δόθηκε η άδεια για τη δημιουργία του ξενοδοχείου – καζίνου Καγιά στην Κερύνεια.

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Δεν έχουμε την πολυτέλεια του διαχωρισμού», αναφέρεται στις χθεσινές δηλώσεις του Τ/κ ηγέτη στην ομιλία του για την Ημέρα Εθνικής Κυριαρχίας και Παιδιού. Σε άλλο θέμα δημοσιεύει φωτογραφία από τις εκδηλώσεις στα κατεχόμενα για την τουρκική αργία της Ημέρας του Παιδιού με τη συμμετοχή παιδιών κάθε ηλικίας.

Η «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Σαν νομισματοκοπείο (σ.σ.: κόβει λίρες)», αναφέρεται στον τομέα της διαδικτυακής ενημέρωσης, που έχει μεγαλώσει κατά 100%, και γράφει ότι έχει φτάσει τα 355 εκ. ΤΛ (71 εκ ευρώ). Αλλού αναφέρει ότι δύο θάνατοι, ενός 20χρονου και ενός γνωστού δικηγόρου, λόγω καρκίνου, έχουν σκορπίσει θλίψη σε συγγενείς και φίλους.

Η Κίπρις (Κύπρος), με τίτλο «Σπέρνουμε φιντάνια, δεν μπορούμε να τα προστατέψουμε», γράφει ότι από το 2010 μέχρι το 2017 φυτεύτηκαν 6,5 εκ. πεύκα, αλλά λόγω των πυρκαγιών τα περισσότερα έγιναν στάχτη πριν γίνουν δάσος. Αλλού αναφέρει ότι μεγάλες ουρές αυτοκινήτων σχηματίστηκαν χθες στα οδοφράγματα προς τις ελεύθερες περιοχές, λόγω της αργίας στην τ/κ πλευρά. Σε άλλο θέμα αναφέρεται, επίσης, στις εκδηλώσεις για τους εορτασμούς της Γιορτής Εθνικής Κυριαρχίας και Παιδιού, τουρκικής αργίας που γιορτάστηκε σε όλες τις πόλεις στα κατεχόμενα.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Το αδιέξοδο της έφεσης», αναφέρεται στην καθυστέρηση που παρατηρείται λόγω έφεσης στην εκδίκαση της υπόθεσης δύο καμπαρέ στην περιοχή Λευκωσίας που ενοικιάζουν χώρους του «τμήματος βακουφίων» και από τον Φεβρουάριο έχουν σφραγιστεί λόγω μη άδειας λειτουργίας. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στον «κανονισμό» για τα κριτήρια εγγραφής ξένων φοιτητών, τρίτων χωρών, στα «πανεπιστήμια». Αλλού αναφέρει ότι συνελήφθησαν οι 3 φοιτητές, γιατί έβγαζαν φωτογραφία την περιοχή των Βαρωσίων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα