Οι Κούρδοι διαδηλώνουν έξω από την Πρεσβεία της Ελλάδας

Κορυφώνεται σήμερα η πορεία των Κούρδων που βρίσκονται στην Κύπρο "με σκοπό να υπενθυμίσουν τη διεθνή συνωμοσία", όπως αναφέρουν, "που πριν 17 χρόνια οδήγησε στην αιχμαλωσία του Κούρδου ηγέτη Αμνπτουλάχ Οτσαλάν, στις 15 Φεβρουαρίου 1999".

Η πορεία, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ξεκίνησε το Σάββατο από τη Μονή Λεμεσού και σήμερα θα συνεχιστεί στον κενό χώρο μπροστά στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Από το χώρο του Υπουργείου Εσωτερικών, οι Κούρδοι θα πορευθούν προς την Πρεσβεία της Ελλάδας.

Οι

συμμετέχοντες θα τοποθετήσουν μαύρο ύφασμα στα κάγκελα της πρεσβείας, για να θυμίσουν πως "στη διεθνή συνωμοσία εναντίον του Οτσαλάν και του κουρδικού λαού συμμετείχαν ενεργά και ανώτατα στελέχη της τότε ελληνικής Κυβέρνησης".

Ανακοίνωση του Πολιτιστικού Κέντρου Κουρδιστάν «Θεόφιλος», αναφέρει ότι οι Κούρδοι αγωνιστές είναι οι μόνοι, που όχι μόνο μάχονται ουσιαστικά, αλλά και νικούν τη τρομοκρατική οργάνωση ISIS.

Το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν πρέπει να αφαιρεθεί από το κατάλογο των οργανώσεων που θεωρούνται τρομοκρατικές, αναφέρει, χαρακτηρίζοντας παράλληλα «αναγκαίο και αναπόφευκτο βήμα» την απελευθέρωση του ηγέτη τους στη πορεία για μια πολιτική λύση του Κουρδικού ζητήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα