Οι καταστροφές από τις καταιγίδες στα εξώφυλλα του τ/κ Τύπου

Σχεδόν όλες οι τουρκοκυπριακές εφημερίδες σήμερα ασχολούνται πρωτοσέλιδα ή έχουν ως κύριο θέμα τις καταστροφές που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα χθες, ενώ για σήμερα υπάρχει προειδοποίηση για επανάληψη των κακών καιρικών συνθηκών και γι’ αυτό τα σχολεία είναι κλειστά, όπως και κάποια «πανεπιστήμια».

Η «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Να είστε περήφανοι για τα έργα σας!», γράφει ότι η αποχέτευση στην Κερύνεια έσπασε και τα απόβλητα ενώθηκαν με τα νερά της βροχής πλημμυρίζοντας με λάσπη την πόλη, τα νερά μπήκαν

ακόμα και σε πολυτελή ξενοδοχεία, ο νέος δρόμος Μπογάζι – Κερύνειας καταστράφηκε, η γέφυρα στο Δίκωμο κατέρρευσε και τα σχολεία είναι κλειστά. Αλλού αναφέρει ότι ο Σενέρ Λεβέντ είναι μεταξύ των 28 προσώπων με τη μεγαλύτερη επιρροή, που δημοσίευσε το περιοδικό Politico. Σε άλλο θέμα γράφει ότι συνεχίζεται σήμερα η δίκη του αντιρρησία συνείδησης Χαλίλ Καραπασιάογλου.


Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Μου συμπεριφέρονται απάνθρωπα», αναφέρεται σε δηλώσεις του διευθυντή της εταιρείας Τασγιαπί που διαχειρίζεται και το παράνομο αεροδρόμιο στην κατεχόμενη Τύμπου, Εμρουλάχ Τουρανλί. Αλλού γράφει ότι το πριγκιπικό ζεύγος Γουίλιαμ και Κέιτ ήρθαν χθες στις Βάσεις Ακρωτηρίου για λίγες ώρες. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε δηλώσεις του προέδρου του ΚΕΕ Ερσίν Τατάρ ότι στην Κύπρο δεν μπορεί να υπάρξει μια συνεταιριστική δημοκρατία.

Η «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Αυτό είναι ντροπή», αφιερώνει ολόκληρη την πρώτη σελίδα στα διάφορα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία. Αναφέρεται σε δηλώσεις του προέδρου του πολεοδομικού επιμελητηρίου, που τονίζει ότι οι πλημμύρες, ειδικά στην Κερύνεια, δεν είναι έκπληξη, αφού υπάρχουν πολλές κακοτεχνίες. Γράφει, επίσης, ότι ο δρόμος Λευκωσίας – Κερύνειας πλημμύρισε σε δύο σημεία και αυτοκίνητα παγιδεύτηκαν στα νερά, ενώ τα σχολεία σήμερα θα είναι κλειστά για λόγους ασφαλείας.

Η «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Η κατάσταση είναι καταστροφική αλλά έρχονται χειρότερα», αφιερώνει επίσης το πρωτοσέλιδο στις καταστροφές από την κακοκαιρία και γράφει ότι χθες ήταν σειρά της Κερύνειας, της Αμμοχώστου, της Καρπασίας και του Δικώμου να γνωρίσουν το μένος της φύσης, ενώ σήμερα, λόγω του ότι αναμένεται βροχόπτωση 100 χιλιοστών, διπλάσια από την καταιγίδα της περασμένης Δευτέρας, και τα σχολεία είναι κλειστά.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Η κατάσταση φάνηκε!», αναφέρει ότι μεγάλες ήταν οι καταστροφές, εκτός από την Κερύνεια και τον Καραβά, στο Καπούτι, τη Μεσαορία και την Καρπασία. Πολλά σημεία του οδικού δικτύου πλημμύρισαν και έκλεισαν για την κυκλοφορία από χθες αργά το απόγευμα, ενώ η ειδική επιτροπή έκτακτης ανάγκης ανακοίνωσε μία σειρά από μέτρα. Ειδικοί δηλώνουν στην εφημερίδα ότι ο πολεοδομικός σχεδιασμός για την ανάπτυξη πόλεων και οικισμών είναι πλέον προϋπόθεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα