Οι κάμερες μπήκαν, οι διαβάσεις πού πήγαν; (ΒΙΝΤΕΟ/ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Στις ζωές μας επανήλθαν οι κάμερες στους δρόμους και αργά ή γρήγορα όλοι οι οδηγοί θα εναρμονιστούν με τη νέα τάξη πραγμάτων. Τα παράνομα περάσματα από διαβάσεις ενώ το φανάρι πάει να γίνει κόκκινο και οι λοιπές κακές συνήθειες θα πληρώνονται ακριβά, αφού πρώτα θα φωτογραφίζονται από τις κάμερες οι οποίες εγκαταστάθηκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Από την 1η του χρόνου οι κάμερες τίθενται σε πλήρη εφαρμογή αφού τώρα διανύουμε το στάδιο

της πιλοτικής εφαρμογής. Τους επόμενους μήνες μάλιστα η εγκατάσταση τόσο των σταθερών καμερών όσο και των κινητών θα γίνει και σε άλλα σημεία των δρόμων της Κύπρου. Στο παρόν στάδιο οι σταθερές κάμερες εγκαταστάθηκαν στο κέντρο της Λευκωσίας, στη συμβολή των οδών Γρίβα Διγενή και Δημοσθένη Σεβέρη.

Οι διαβάσεις όμως πού πήγαν;

Στο σημείο όπου εγκαταστάθηκαν οι κάμερες δεν υπήρχαν ποτέ διαβάσεις πεζών. Οι δρόμοι μπορεί να επισκευάστηκαν και πλέον να είναι ορατή η γραμμή στην οποία πρέπει να σταματά ο οδηγός, ο πεζός όμως θα πρέπει να διασταυρώσει αφού πρώτα βεβαιωθεί ότι είναι άδεια και τα τέσσερα ρεύματα του δρόμου.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο του SigmaLive η διακίνηση ενός πεζού μπορεί τις νυκτερινές ώρες που η κίνηση είναι μειωμένη να είναι πιο εύκολη, συγκριτικά με τις υπόλοιπες ώρες της μέρας, δεν παύει όμως να είναι επικίνδυνο εγχείρημα να διασταυρώσει κανείς το συγκεκριμένο σημείο.

Υπάρχει πρόθεση για εγκατάσταση διαβάσεων;

Το SigmaLive επικοινώνησε με το αρμόδιο τμήμα των Δημοσίων Έργων για το θέμα, όπου έθεσε τα ερωτήματα για την ανυπαρξία διαβάσεων. Όπως μας εξηγήθηκε από αρμόδια πηγή, τους επόμενους μήνες αναμένεται να υποβληθεί σχετικό αίτημα στην αρμόδια Αρχή προκειμένου να εγκριθεί η εγκατάσταση διάβασης πεζών στο σημείο.

Μας επισημάνθηκε ωστόσο ότι για την εγκατάσταση διάβασης πεζών «πράσινο φως» ανάβει το Δημαρχείο Λευκωσίας που είναι το αρμόδιο για τέτοια θέματα στη συγκεκριμένη περιοχή.

Μας επισημάνθηκε ακόμη, ότι ο πεζός μπορεί να διασταυρώσει από άλλα σημεία που υπάρχουν, όπως για παράδειγμα κάποια μέτρα πιο κάτω από τη διασταύρωση, στο ρεύμα της οδού Γρίβα Διγενή προς φώτα Γαβριηλίδη ή κάποια μέτρα πιο πάνω στο ρεύμα της Γρίβα Διγενή προς διασταύρωση Λόρδου Βύρωνος.
 

Keywords
Τυχαία Θέματα