Οι Γερμανοί Πράσινοι καταγράφουν χαμηλά ποσοστά, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Ο δεύτερος μεγαλύτερος εταίρος στην κυβέρνηση συνασπισμού, οι Πράσινοι, βρίσκεται μόλις στο 14,5% στις εκλογικές τάσεις του Ινστιτούτου INSA για λογαριασμό της εφημερίδας BILD, καθώς χάνει και πάλι μισή μονάδα.

Έτσι βρίσκονται πλέον σημαντικά πίσω από το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία AfD, το οποίο συγκέντρωσε και πάλι ποσοστό της τάξης του 16%.

Γεγονός είναι ότι οι Πράσινοι καταγράφουν την χειρότερη επίδοσή τους εδώ και 14 μήνες, από το Φεβρουάριο του 2022.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση,

και οι Σοσιαλδημοκράτες (20%) χάνουν μία ποσοστιαία μονάδα. Οι Φιλελεύθεροι είναι το μόνο κόμμα του κυβερνητικού συνασπισμού που ενίσχυσε τις δυνάμεις του αυτή την εβδομάδα κατά μία ποσοστιαία μονάδα φτάνοντας στο 9% -προφανώς επιβραβεύεται η αντίδραση του κόμματος στα ενεργειακά σχέδια που συζητούνται στο εσωτερικό της κυβέρνησης.

Η Ένωση CDU/CSU (27,5%) και το Αριστερό κόμμα Die Linke (4,5%) διατηρούν τις δυνάμεις τους από την προηγούμενη εβδομάδα.

Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι  πως ασφαλείς κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες υπάρχουν μόνο για έναν Μεγάλο Συνασπισμό (συνολικό ποσοστό 47,5%) και έναν συνασπισμό Χριστιανοδημοκρατών-Πρασίνων-Φιλελευθέρων, ο οποίος θα συγκέντρωνε το 51%.

Ο επικεφαλής του INSA Χέρμαν Μπίνκερτ δήλωσε στην BILD: «Όλα τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού παραμένουν κάτω από τις επιδόσεις τους κατά τις τελευταίες Ομοσπονδιακές Εκλογές. Χωρίς τους Χριστιανοδημοκράτες δεν επιτυγχάνονται επί του παρόντος ασφαλείς πλειοψηφίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης».

Στην κατάταξη των πολιτικών, ο αγαπημένος των πολιτών Μπόρις Πιστόριους (SPD) εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη θέση, ακολουθούμενος από τον Πρωθυπουργό της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ (CSU).

Διαβάστε ακόμη: Γαλλία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες διαδηλωτών χτυπώντας άδειες κατσαρόλες

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα