Οι γείτονες τσάκωσαν επ΄ αυτοφώρω ληστή στη Λάρνακα

Ενας 32χρονος συνελήφθη σήμερα για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση διάρρηξης κατοικίας και κλοπής, στην Πύλα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις 08.20 σήμερα το πρωί διαπράχθηκε διάρρηξη σε οικία που βρίσκεται στην Πύλα.

Την ώρα που έγινε η διάρρηξη ο ένοικος της κατοικίας απουσίαζε ωστόσο ενεργοποιήθηκε το σύστημα συναγερμού που υπάρχει εγκατεστημένο, με αποτέλεσμα οι γείτονες να κινητοποιηθούν και να μεταβούν στο χώρο για να ελέγξουν τι γινόταν.

Όταν

οι γείτονες διαπίστωσαν πως ένα από τα τζάμια της κατοικίας ήταν σπασμένο, ειδοποίησαν την Αστυνομία.

Σχεδόν ταυτόχρονα είδαν ένα άνδρα να βγαίνει από το σπασμένο παράθυρο και να προσπαθεί να διαφύγει τρέχοντας σε παρακείμενα χωράφια. Οι γείτονες ανέφεραν στην Αστυνομία ότι ο άγνωστος άνδρας είχε στην κατοχή του διάφορα αντικείμενα και ένα σακίδιο πλάτης.

Στη περιοχή έσπευσαν μέλη της Αστυνομίας τα οποία αφού καταδίωξαν τον άγνωστο άνδρα, κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν, ρίχνοντας μάλιστα στον αέρα και ένα προειδοποιητικό πυροβολισμό.

Από έρευνες της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι ο άγνωστος ήταν 32 ετών και στην κατοχή του εντοπίστηκαν τρία γυναικεία περιδέραια και το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ.

Η Αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα στο δρομολόγιο που ακολούθησε ο 32χρνος όταν προσπάθησε να διαφύγει μέσω των χωραφιών και εντοπίστηκαν ένα σακίδιο πλάτης, διάφορα αντικείμενα και μία βιντεοκάμερα.

Τα ανευρεθέντα αναγνωρίστηκαν από τον ιδιοκτήτη της κατοικίας ως δική του κλαπείσα περιουσία.

Ο 32χρονος συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Κατά τη σύλληψή του υπόπτου διαπιστώθηκε ότι έφερε θλαστικό τραύμα στο χέρι, το οποίο φαίνεται να προκλήθηκε από σπασμένα γυαλιά και μεταφέρθηκε στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας όπου αφού έτυχε των πρώτων βοηθειών απολύθηκε.

Αύριο ο 32χρονος αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης του.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λάρνακας.

Keywords
Τυχαία Θέματα