Οι εξελίξεις στη Λιβύη στο επίκεντρο του τ/κ Τύπου

Οι εξελίξεις που αφορούν τη Λιβύη, το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Προέδρου Αναστασιάδη, το περιβάλλον και η ανάγκη δεντροφύτευσης όπως και η πορεία μετά την έγκριση του αρχιτεκτονικού σχεδίου ανάπτυξης της περιοχής βορείως της Αμμοχώστου, είναι μεταξύ των κύριων θεμάτων στις πέντε τ/κ εφημερίδες σήμερα.


Η «Αφρίκα» (Αφρική) με τίτλο «Και η Κύπρος

στο πεδίο των στόχων» γράφει ότι η Τουρκία έχει μπει στον νέο χρόνο με τα τύμπανα του πολέμου να ηχούν και παραθέτοντας δηλώσεις του Τούρκου Αντιπροέδρου, Φουάτ Οκτάι προσθέτει ότι εάν η επίθεση στη Λιβύη γίνει από την Κύπρο, τότε το νησί θα εισέλθει κι αυτό στον πόλεμο. Αλλού αναφέρεται στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Προέδρου Αναστασιάδη και προτάσσει την αναφορά του σε πιθανότητα θερμού επεισοδίου στην ανατολική Μεσόγειο. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στις αντιδράσεις στην Βρετανία για την απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση της 19χρονης και τον βιασμό της από 12 Ισραηλινούς.

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού) με τίτλο «Ο νότος θα υποβάλει παράπονο στη Χάγη για την Λιβύη» αναφέρει ότι αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος, Νίκος Ααστασιάδης στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του αλλά και στις αναφορές του στο Κυπριακό και την συνάντηση στο Βερολίνο. Αλλού παραθέτει φωτογραφίες από τους εορτασμούς για την νέα χρονιά σε ολόκληρο τον κόσμο. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στη σύλληψη ενός άνδρα από την Τουρκία για σεξουαλική παρενόχληση 16χρονης.

Η «Χαβαντίς» (Είδηση) με τίτλο «Δεν πέθανε η ανθρωπιά» αναφέρεται στην άμεση ανταπόκριση του κόσμου στο δράμα μιας φτωχής οικογένειας που είχε προβάλει η εφημερίδα, την οποία πολίτες βοήθησαν να αποπληρώσει χρέη της και της πρόσφεραν τρόφιμα και ρούχα. Αλλού αναφέρεται στο πρώτο μωρό του 2020 που γεννήθηκε στα κατεχόμενα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι Τούρκοι γνωστοί καλλιτέχνες που ήρθαν για το Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν σε πεντάστερα ξενοδοχεία στα κατεχόμενα, είχαν τριπλάσιες αμοιβές.

Η «Κίπρις» (Κύπρος) με τίτλο «Πρέπει να φυτέψουμε περισσότερα δέντρα» αναφέρεται στις αντιδράσεις περιβαλλοντικών οργανώσεων που προβάλλουν τις εκστρατείες για δεντροφυτεύσεις που γίνονται σε άλλες χώρες για να επικρίνουν τις «αρχές» που δεν δίδουν σημασία σε αυτό. Σε άλλο θέμα αναφέρεται επίσης σε πολλούς γνωστούς Τούρκους τραγουδιστές που φέτος τραγούδησαν σε ρεβεγιόν στα κατεχόμενα, αντί στην Τουρκία. Αλλού γράφει ότι άρχισε επιτέλους να ρέει νερό στο φράγμα της Μόρφου, αλλά παραμένει λίγο.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη) με τίτλο «Το χάος για το αρχιτεκτονικό σχέδιο» γράφει ότι το σχέδιο ανάπτυξης της περιοχής Αμμοχώστου – Τρικώμου – Αγίου Σέργιου που εγκρίθηκε από την ‘επιτροπή ενότητας» (την αρμόδια γι’ αυτό) δεν έχει ακόμα δημοσιευθεί στην «επίσημη εφημερίδα του κράτους». Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην πυκνή κίνηση του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου από το οποίο πραγματοποιήθηκαν σε μια μέρα 120 πτήσεις. Αλλού γράφει ότι τις πρώτες πρωινές ώρες της νέας χρονιάς ένα Νιγηριανός μαχαιρώθηκε στη μέση του δρόμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λιβύη, Τύπου,livyi, typou