Οι επιχειρηματίες ανάπτυξης γης βλέπουν μεγάλες προοπτικές

ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ EUROSTAT
Ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία για τον κατασκευαστικό τομέα, σύμφωνα με τις μετρήσεις της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας η οποία ανακοίνωσε, χθες, τα τριμηνιαία στοιχεία για τον συγκεκριμένο τομέα στην Ευρωζώνη.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat, τον Φεβρουάριο του 2017, σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2017, η εποχικά διορθωμένη παραγωγή

στον κατασκευαστικό τομέα αυξήθηκε κατά 6,9% στη Ζώνη του Ευρώ (ΕΑ19) και κατά 4,4% στην ΕΕ των 28. Αυτές είναι οι πρώτες εκτιμήσεις της Στατιστικής Υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τον Ιανουάριο του 2017, η παραγωγή στον τομέα των κατασκευών μειώθηκε κατά 2,4% στη Ζώνη του Ευρώ και κατά 1,5% στην ΕΕ των 28. Το Φεβρουάριο του 2017, σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2016, η παραγωγή στον τομέα των κατασκευών αυξήθηκε κατά 7,1% στη Ζώνη του Ευρώ και κατά 5,2% στην ΕΕ των 28.

Με βάση τα τριμηνιαία στοιχεία της Eurostat για την Κύπρο, φαίνεται αύξηση των κατασκευών κατά 5,5% το τέταρτο τρίμηνο του 2016 σε σύγκριση με το 3ο τρίμηνο του 2016.

Τι λένε οι developers
Χθες, εξάλλου, με ανακοίνωσή του, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών αναφέρει ότι η αγορά ακινήτων έχει τεράστιες δυνατότητες και προοπτικές, οι οποίες διαφαίνονται όχι μόνο στο επίπεδο των πωλήσεων αλλά και των αδειών οικοδομής.

Στην ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι «οι προϋποθέσεις για δυναμική ανάκαμψη του τομέα ανάπτυξης γης και της κατασκευαστικής βιομηχανίας είναι μπροστά μας, δίνοντας τη δυνατότητα στον σημαντικό αυτό τομέα να συμβάλει καταλυτικά, όπως και στο παρελθόν, τόσο στην προσπάθεια για ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας όσο και στην αύξηση των εσόδων του κράτους».

Αύξηση στις πωλήσεις Μαρτίου
Όπως προστίθεται, τον Μάρτιο του 2017 οι πωλήσεις ακινήτων, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε πρόσφατα το Τμήμα Κτηματολογίου, ανήλθαν σε 626, καταγράφοντας αύξηση 16% έναντι του αντίστοιχου μήνα του 2016.

Τέλος, αναφέρεται ότι οι πωλήσεις του πρώτου τριμήνου του έτους διαμορφώνονται στο +10% έναντι του αντίστοιχου περσινού, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι πωλήσεις του Μαρτίου του 2017 είναι περισσότερες, όχι μόνο έναντι του αντίστοιχου μήνα του 2013 (του τελευταίου πριν από την τραπεζική κρίση και την είσοδο της χώρας μας στο μνημόνιο), αλλά και έναντι του 2012.

Keywords
Τυχαία Θέματα