Έχασε μια μεγάλη ευκαιρία

ΑΕΛ
Το φυσάνε και δεν κρυώνει στην ΑΕΛ για το γεγονός ότι χάθηκε η πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Η λεμεσιανή ομάδα βρέθηκε ενώπιον μιας μεγάλης ευκαιρίας και την πέταξε στα σκουπίδια, χάνοντας την προοπτική να διεκδικήσει το όνειρο για μια θέση στον τελικό του θεσμού.

Το Κύπελλο ήταν ο μεγάλος στόχος της ΑΕΛ, όπως είχαν διαμορφωθεί τα πράγματα μέσα στο 2017 και η έλευση του Μπαλταζάρ έδωσε την ώθηση που χρειαζόταν η ομάδα. Το 0-0 του ΓΣΠ

άναψε τη φλόγα της πρόκρισης και αυτό φάνηκε στην προχθεσινή ρεβάνς με τον ΑΠΟΕΛ.

Η ΑΕΛ είχε όλα τα απαιτούμενα στοιχεία για την πρόκριση, αλλά της έλειπε το καθαρό μυαλό, κυρίως αφότου έπαιζε με αριθμητικό πλεονέκτημα. Πλήρωσε ξανά τα ατομικά λάθη και μοιραία γνώρισε τον αποκλεισμό. Πλήρωσε όμως και την αδυναμία της διαιτησίας, ισχυρίζονται στην ΑΕΛ.

Αδίκησε τον εαυτό της
Η ΑΕΛ μπήκε καλά προετοιμασμένη στον προχθεσινό επαναληπτικό με τον ΑΠΟΕΛ. Έδειχνε αποφασισμένη για τη νίκη-πρόκριση και γενικώς έδειχνε να διαχειρίζεται σωστά το παιχνίδι. Δυστυχώς, σε μια ανύποπτη φάση στις αρχές της επανάληψης και έπειτα από λάθος που μπορούσε να αποφευχθεί δέχθηκε το γκολ και εκεί που αντί να είχε εκείνη το πάνω χέρι, καθώς έπαιζε με παίχτη περισσότερο, βρέθηκε από κάτω και να κυνηγά δύο γκολ.

Στην ΑΕΛ υποστηρίζουν ότι μετά το γκολ του ΑΠΟΕΛ «δεν παίχθηκε ποδόσφαιρο», αλλά θα μπορούσε και η ίδια η ΑΕΛ να διαχειριστεί καλύτερα τις συνθήκες. Δεν είχε καθαρό μυαλό και της έλειπε η καλή τελική πάσα και προσπάθεια. Σταδιακά έδειχνε να ξεπερνά το σοκ του γκολ που δέχθηκε και άρχισε να πολιορκεί την εστία του ΑΠΟΕΛ, ισοφάρισε και απέκτησε ξανά αυτοπεποίθηση.

Ωστόσο, μετά το 1-1 το παιχνίδι χάλασε περισσότερο, δεν υπήρχε καθόλου ρυθμός ενώ και η διαιτησία έδειχνε ανήμπορη να ελέγξει την κατάσταση. Κάπως έτσι εγκλωβίστηκε η ΑΕΛ και, όσο περνούσε ο χρόνος, δεν είχε το καθαρό μυαλό για να πετύχει την ολική ανατροπή και να φτάσει στην πρόκριση.

«Ν’ αποσυρθούν μόνοι τους»
Στην ΑΕΛ θεωρούν ότι μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τα όσα έγιναν προχθές στο «Τσίρειο» έχει και η διαιτησία. Με ανακοίνωσή της η διοίκηση της ΑΕΛ καλεί δημόσια την ΚΟΠ όπως «μελετήσει εμπεριστατωμένα τον ορισμό της τετράδας των διαιτητών του προχθεσινού προημιτελικού αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ, την απόδοση της διαιτησίας και να κάνει την αυτοκριτική της, λαμβάνοντας άμεσα δραστικά μέτρα σε σχέση με τα όσα τραγελαφικά ζήσαμε (…)

Διαιτητές που έχει αποδειχθεί πολλάκις ότι δεν είναι ικανοί να διαιτητεύσουν σε υψηλό επίπεδο θα πρέπει άμεσα να αποσυρθούν μόνοι τους, είτε αν δεν έχουν την ευθιξία να τους αποσύρει η ΚΟΠ».

Στην ΑΕΛ υποστηρίζουν ότι έγιναν τόσα πολλά σε σχέση με τη διαιτησία που επηρέασαν σε μεγαλύτερο βαθμό τη δική τους ομάδα. Ιδιαίτερο σημείο αναφοράς η αποβολή του Αρουαμπαρένα. Μια εντελώς άδικη απόφαση, κατά τους ανθρώπους της ΑΕΛ, κατά του Ισπανού επιθετικού που ενδεχομένως να του κοστίσει ακριβά. Η θέση της λεμεσιανής ομάδας είναι ξεκάθαρη και κάνει λόγο για ανάκληση της απόφασης, ενώ ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής απορρίπτει κατηγορηματικά τα περί εξύβρισης του διαιτητή.

Και τώρα Απόλλων
Πάντως, στην ΑΕΛ είναι υποχρεωμένοι να κοιτάξουν μπροστά. Ο μεγάλος στόχος του Κυπέλλου χάθηκε και συνεπώς ο δρόμος για την Ευρώπη περνά μόνο μέσα από το πρωτάθλημα. Απομένουν πέντε αγωνιστικές και θα πρέπει, τουλάχιστον, να μη χαθεί η 4η θέση.

Ακολουθεί το λεμεσιανό ντέρμπι με τον Απόλλωνα την Κυριακή, όπου στόχος θα είναι η επιστροφή στις επιτυχίες και η διατήρηση του πλεονεκτήματος έναντι της Ομόνοιας και αν είναι δυνατό η μείωση της διαφοράς από την τρίτη προνομιούχο θέση.

Keywords
Τυχαία Θέματα