Οι ένοπλοι υπερασπιστές ΚΔ έτοιμοι για την παρέλαση 1ης Οκτωβρίου

Με άψογο παράστημα, νεύρο και βλέμμα αγωνιστικού φρονήματος, επέδειξαν ότι θα παρελάσουν στην 58η επέτειο της Κυπριακής Δημοκρατίας τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου 2018 οι άνδρες και οι γυναίκες της ένοπλης υπεράσπισης και διεκδίκησης της ελευθερίας της Κύπρου.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 26.9.2018, ενώπιον του Αρχηγού ΓΕΕΦ, αντιστράτηγου Ηλία Λεοντάρη η δοκιμαστική παρέλαση της Εθνικής Φρουράς, της ελλα-δικής μας ΕΛΔΥΚ, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής

και της Πολιτικής Άμυνας, για τον εορτασμό της διασωζόμενης επί 58 χρόνια κρατικής υπόστασης της Κύπρου.

Υπό το γενικό πρόσταγμα του ταξίαρχου Χριστόδουλου Αραούζου, διοικητή της 2ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας της Ε.Φ.

Ανάμεσα στις παρελαύνουσες και τους παρελαύνοντες, μόνιμα στελέχη, συμβασιούχους οπλίτες, κληρωτούς, εφέδρους και οι εξακολουθούντες να υπηρετούν εθελοντικά στους Λόχους Κατοικημένων Τόπων της Εθνοφυλακής, πολεμιστές του 1974.

ΣΤΙΣ φωτογραφίες:

- Ο έχων το γενικό πρόσταγμα ταξίαρχος Χριστόδουλος Αραούζος με τους επιτελείς του, του στρατού ταγματάρχη Χριστόδουλο Χριστοδούλου, του ναυτικού πλωτάρχη Ανδρέα Προκοπίου και της αεροπορίας Ζαχαρία Σολομωνίδη.

– Σημαιοφόροι με τα λάβαρα των σχηματισμών της Ε.Φ., ανάμεσά τους και η μάχιμη σημαιοφόρος του ναυτικού κ. Λάουρα Παπακωνσταντίνου.

– Επικεφαλής ενός των τμημάτων της Εθνοφυλακής ο επίκουρος λοχαγός Μάριος Αντωνιάδης πολεμιστής του 211Τ.Π. το 1974 και με πολυβόλο επ’ ώμου ο καταδρομέας πολεμιστής της 31ΜΚ το 1974 Κώστας Φωτίου.

- Στην παρέλαση των εφέδρων της Στρατονομίας κι ο διευθυντής του Ράδιο Πρώτο Ζαχαρίας Φιλιππίδης.

- Έφεδροι καταδρομείς, ανάμεσά τους κι ο γιος του θυσιασθέντος στο Μαρί το 2011, Διοικητή του Ναυτικού Ανδρέα Ιωαννίδη, Νικόλας Ιωαννίδης.

- Ανάμεσα στις ειδικές δυνάμεις της ΕΛΔΥΚ και οι Ελεύθεροι Σκοπευτές με ειδικές στολές και τυφέκια «Μπάρετ – Νέμεσις» 0,50΄΄.

- Με τα καινούργια τυφέκια Ελεύθερων Σκοπευτών 12,7 χλστ και οι καταδρομείς της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων.

- Ο Αρχηγός και ο Υπαρχηγός ΓΕΕΦ αντιστράτηγοι Λεοντάρης και Χρυσηλίου, με τον Υπαρχηγό της Αστυνομίας Κύπρο Μιχαηλίδη και τον έχοντα το γενικό πρόσταγμα της παρελάσεως ταξίαρχο Αραούζο.

Keywords
Τυχαία Θέματα