Οι εισηγήσεις εργολάβων για τη νέα νομοθεσία στην αγορά κατοικίας (BINTEO)

Σημαντική θα είναι η αύξηση που θα επωμιστεί ο καταναλωτής -στην αγορά κατοικίας- με την νέα νομοθεσία που κατατέθηκε από την Κυβέρνηση.

Σχολιάζοντας τη νέα εξέλιξη στις Τομές στα Γεγονότα, ο  Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου, Στέλιος Γαβριήλ ανέφερε πως ενημερώθηκαν σχετικά από τα μέσα ενημέρωσης την περασμένη βδομάδα.

Διαβάστε επίσης: Νέα

νομοθεσία θα φέρει αύξηση στην αγορά κατοικίας (ΒΙΝΤΕΟ)

«Είχαμε υποβάλει πρόταση στο Υπουργείο Οικονομικών ώστε να μην υπάρχει επιβράδυνση στον κατασκευαστικό τομέα, που αφορούσε  τον συντελεστή ΦΠΑ, όπως ισχύει και στην Ελλάδα», είπε.

Σε ερώτηση εάν οι πολίτες με αυτά τα δεδομένα θα στραφούν προς αγορά έτοιμων οικοδομών ή σε ενοικίαση οικίας ο κος Γαβριήλ είπε πως θα υπάρξουν ζητήματα.

«Το πρώτο για αγορά έτοιμης οικοδομής έχει άλλους κινδύνους όπως αν μπορεί να χρειάζεται αναβάθμιση που ανεβάζει το κόστος.  Το δεύτερο η ενοικίαση οικιών προσφέρεται σε υψηλές τιμές. Όπως για παράδειγμα στη Λεμεσό», εξήγησε.

Οι εισηγήσεις που μετέφεραν εργολάβοι και ΕΤΕΚ στους αρμόδιους αφορά «στην χρονική μετάθεση της συζήτησης  που είναι ακατάλληλη λόγω των άτακτων αυξήσεων που έχουν επέλθει μέχρι σήμερα. Επίσης το όριο στο μέγεθος κατοικίας να φτάνει 200 μέχρι τα 275  τετραγωνικά. Η ένταξη αναβάθμισης του σχεδίου του ΦΠΑ και να υπάρξει η  μεταβατική περίοδος», είπε τέλος ο κος Γαβριήλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
BINTEO,