Οι δημοσιογράφοι που ρίχνονται στην αρένα των ευρωεκλογών (pics)

Τα ευρωψηφοδέλτια των πλείστων κοινοβουλευτικών κομμάτων έχουν καταρτιστεί και σε αυτά συμμετέχουν κυρίως κομματικές προσωπικότητες αλλά και άτομα που προέρχονται από την ευρύτερη κοινωνία των πολιτών.

Ανάμεσα τους βρίσκονται και τρεις γνωστοί δημοσιογράφοι οι οποίοι επέλεξαν να μεταπηδήσουν και να δοκιμαστούν στην πολιτική.

Ο αγαπητός Λουκάς

Τελευταίος στο χορό των ευρωεκλογών μπήκε ο δημοφιλής δημοσιογράφος Λουκάς Φουρλάς, ως αριστίνδην υποψήφιος με τον ΔΗΣΥ.

Ο Λουκάς Φουρλάς γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1969, και σπούδασε στη Θεσσαλονίκη.

Εργάστηκε

ως πολιτικός συντάκτης και παρουσιαστής Κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών για επτά χρόνια στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου.

Συνεργάστηκε ως αρθρογράφος με τις εφημερίδες “Ο Φιλελεύθερος”, “Νέος Τύπος” και “Αλήθεια”.

Επίσης εργάστηκε ως αρχισυντάκτης στο τμήμα Ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού MEGA και ως κεντρικός παρουσιαστής.

Ο Λουκάς Φουρλάς αποχώρησε από τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA τον Δεκέμβριο του 2017 για να αναλάβει ακολούθως καθήκοντα εκπροσώπου Τύπου της Βουλής.

Ο ίδιος μέσα από την μακρόχρονη πορεία του στα ΜΜΕ κατάφερε να κερδίσει την εκτίμηση του κοινού τόσο για την δημοσιογραφική του ακεραιότητα αλλά και για την ποιότητα του χαρακτήρα του.

Η δυναμική Κατερίνα

Η πρώτη δημοσιογράφος που έλαβε την απόφαση να κατέλθει στις ευρωεκλογές του ερχόμενου Μαΐου, ήταν Κατερίνα Χριστοφίδου.

Η Κατερίνα Χριστοφίδου γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1976.

Ταυτόχρονα με τις σπουδές της στη δημοσιογραφία, ξεκίνησε το 1994 να εργάζεται σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στην Κύπρο.

Δραστηριοποιήθηκε ως δημοσιογράφος στο ραδιόφωνο, εφημερίδες και τηλεόραση και συμμετείχε σε πολλές δημοσιογραφικές αποστολές στο εξωτερικό. Τέλη της δεκαετίας του 90 εργάσθηκε ως αστυνομική ρεπόρτερ και ανταποκρίτρια στη Λεμεσό για τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Το 2000 αναλαμβάνει καθήκοντα δημοσιογράφου και παρουσιάστριας ειδήσεων στον τηλεοπτικό σταθμό Μega και το 2002 στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΙΓΜΑ. Αναβαθμίζεται σε αρχισυντάκτρια ειδήσεων και αναλαμβάνει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Στο συγκρότημα εξασφαλίζει τη δική της εκπομπή λόγου, στο ΡΑΔΙΟ ΠΡΩΤΟ, «Όλα στο φως» και ακολούθως τα ηνία της εξίσου επιτυχημένης ειδησεογραφικής εκπομπής στην τηλεόραση ΣΙΓΜΑ, Μεσημέρι και Κάτι. Μέσα από την πορεία της ασχολήθηκε έντονα με το κοινοβουλευτικό και το πολιτικό ρεπορτάζ.

Το 2015 δημιουργεί τη δική της εταιρεία συμβούλων επικοινωνίας και TV Training, εκπαιδεύοντας επαγγελματίες πώς να διαχειρίζονται μια τηλεοπτική συνέντευξη, ως προσκεκλημένοι δημοσιογράφων.

Το 2017 ξεκίνησε σπουδές στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Διαχρονικά υπήρξε πλούσια η δράση της σε φιλανθρωπικές οργανώσεις και ως συντονίστρια πολλών εκδηλώσεων. Είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Δημοσίων Σχέσεων, της Κυπριακής Ομοσπονδίας Γυναικών Επιχειρηματιών-Επαγγελματιών (ΚΟΓΕΕ-BPW Cyprus),

Είναι παντρεμένη με τον Νίκο Κωτσονόπουλο κι έχει δυο παιδιά.

Η Κατερίνα Χριστοφίδου ξεχώρισε μέσα από την πορεία της στα ΜΜΕ για τον δυναμισμό και την μαχητικότητας της.

Η Νατάσα της διπλανής πόρτας

Η Νατάσα Ιωάννου συμπληρώνει το παζλ των Ελληνοκύπριων δημοσιογράφων που θα διεκδικήσουν μια θέση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το ψηφοδέλτιο της ΕΔΕΚ.

Η Νατάσα Ιωάννου γεννήθηκε στην Πάφο και μεγάλωσε στο χωριό Παναγιά. Σπούδασε δημοσιογραφία δημόσιες σχέσεις και διαφήμιση και έχει παρακολουθήσει ειδικά μαθήματα Διοίκησης και επιχειρήσεων με κατεύθυνση τα Οικονομικά.

Εργάζεται ως δημοσιογράφος τα τελευταία 18 χρόνια στο ραδιόφωνο του Λόγου και στα τηλεοπτικά κανάλια Αντέννα και MEGA -OMEGA. Η ίδια ξεχωρίζει μέσα από τη δουλειά της τα τηλεοπτικό ρεπορτάζ που έκανε με αποκαλύψεις που έχουν σχέση με την κατάρρευση της Οικονομίας το 2013, αλλά και τις εκπομπές με συζητήσεις απευθείας με το λαό όπου άκουε την αγωνία των πολιτών για το Κυπριακό την Οικονομία την Υγεία είτε πάλι για άλλα θέματα της καθημερινότητας.

Της αρέσει η ποίηση και η μουσική και είναι μέλος του χορευτικού συγκροτήματος Εθνάρχη Μακαρίου Γ ,και έχει εκλεγεί και διατελέσει πρόεδρος του πολιτιστικού ιδρύματος Εθνάρχη Μακαρίου Γ.

Η ίδια ξεχώρισε για την απλότητα και την αμεσότητα που είχε με το τηλεοπτικό κοινό ακούγοντας τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών.

Ο αντικατοχικός Σενέρ

Στη μάχη των ευρωεκλογών θα ριχθεί για ακόμη μια φορά και ο Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος, Σενέρ Λεβέντ.

Ο Σενέρ Λεβέντ είναι εκδότης της Τουρκοκυπριακής εφημερίδας «Αφρίκα» ενώ αρθρογραφεί καθημερινά και στην εφημερίδα «Πολίτης».

Ο ίδιος ξεχωρίζει για την αντικατοχική του πέννα και τις ριζοσπαστικές του απόψεις που πολλές φορές οδήγησαν το κατοχικό καθεστώς σε απειλές κατά της ζωής του αλλά και σε βανδαλισμούς κατά της εφημερίδας του.

Ο Σενέρ Λεβέντ κατέρχεται στις ευρωεκλογές ως ανεξάρτητος με το ψηφοδέλτιο «Γιασεμί».

Keywords
Τυχαία Θέματα